Вареники з вишнею – 6 рецептів приготування

Вареники з вишнею – класичний рецепт

Найпростіший рецепт вареників, відома вже не одному поколінню пропонуємо зберегти і вам.

Нам буде потрібно:

  • борошно 2 склянки;
  • вода 1 склянка;
  • сіль дрібного помелу 1/2 ч. л.;
  • ростить. олія 3 ст. л.;
  • вишня 0,5 кг;
  • цукор 200 грам.

Вишні ретельно обробити, промити і звільнити від кісточок. Одержаний сік з ягід злити, щоб начинка не була дуже рідкою. Борошно просіяти, підсолити, влити рослинне масло. Воду підігріти, щоб стала теплою, влити в борошно. Вимісити круте тісто, щоб стало еластичним. Тісто для вареників залишити настоятися приблизно годину.

Тепер можна розкачати масу в тонку пластину, нарізати маленькими квадратами. До вишні доповісти 2 ст. л. пшеничного борошна і посипати цукром, розмішати. Готову начинку викласти в центр заготовок з тіста, плавно з’єднати кінці. Сформувати вареники, обов’язково защипывая краю. В злегка підсоленій воді відварити, поки вони не спливуть. Опускати тільки в окріп. Вийняти шумівкою, скласти в порційні тарілки.

Готову страву рясно полити соком вишні.

На замітку. Вишню краще брати без кісточок.

Дивіться також:  Вареники з сиром – 11 рецептів приготування
Прокрутка до верху