Вареники з вишнею – класичний рецепт
Найпростіший рецепт вареників, відома вже не одному поколінню пропонуємо зберегти і вам.
Нам буде потрібно:
- борошно 2 склянки;
- вода 1 склянка;
- сіль дрібного помелу 1/2 ч. л.;
- ростить. олія 3 ст. л.;
- вишня 0,5 кг;
- цукор 200 грам.
Вишні ретельно обробити, промити і звільнити від кісточок. Одержаний сік з ягід злити, щоб начинка не була дуже рідкою. Борошно просіяти, підсолити, влити рослинне масло. Воду підігріти, щоб стала теплою, влити в борошно. Вимісити круте тісто, щоб стало еластичним. Тісто для вареників залишити настоятися приблизно годину.
Тепер можна розкачати масу в тонку пластину, нарізати маленькими квадратами. До вишні доповісти 2 ст. л. пшеничного борошна і посипати цукром, розмішати. Готову начинку викласти в центр заготовок з тіста, плавно з’єднати кінці. Сформувати вареники, обов’язково защипывая краю. В злегка підсоленій воді відварити, поки вони не спливуть. Опускати тільки в окріп. Вийняти шумівкою, скласти в порційні тарілки.
Готову страву рясно полити соком вишні.
На замітку. Вишню краще брати без кісточок.