Рецепт приготування на пару
Часто вареники розсипаються і вдаються не акуратними на вигляд. Щоб уникнути подібної ситуації варто спробувати страву на пару.
- 1 яйце розбити в ємність з 0,5 л молока і збити. Посолити.
- Просіяне борошно 3 склянки, поступово вмішувати в яєчну масу. Вимісити круте тісто.
- Великий сир 500 грам перекрутити в м’ясорубці, поєднати з 1 жовтком, 2 ложками цукру. Масло вершкове 2 ложки розтопити, потім влити в суміш. Грунтовно змішати. Білок збити окремо.
- Розкачати тонкий шар тіста, зробити заготовки звичайним склянкою. Змастити білком кружечки, в центр покласти начинку з сиру. Поєднати краю, ретельно защипати.
- Готові вироби слід заморозити або відварити відразу. Пароварку наповнити водою, дочекатися кипіння. Помістити вареники на 10 хвилин.
- При відсутності пароварки: в маленьку каструлю, з закипаючою водою, встановити великий друшляк, розташувати в ньому виробу.
Соковиті і ніжні вареники поливають сиропом або свіжою сметаною.