C вишнею та полуницею в пароварці
Полуничка додасть страві солодощі і ніжності. Спробуйте приготувати соковиті варенички за цим рецептом.
Складові компоненти:
- 250 мл кислого молока;
- 300 г борошна;
- 1/2 ч. л. соди;
- сіль;
- вишня 200 г без кісточок;
- 200 р полуниці;
- цукор.
Кисле молоко перелити у велику ємність, додати сіль, соду. Збити.
Борошно просіяти в кисле молоко, постійно перемішувати. В результаті буде пружне, круте тісто. Поділити на однакові частини.
З них сформувати ковбаски, нарізати. Розкачати в кружечки, об’ємом 1,5 див.
Ягоди ретельно промити, нарізати невеликими шматочками. Рясно посипати цукром.
У центр кружечка покласти начинку з ягід і защипати краї.
Пароварку наповнити водою, розподілити вироби на деякій відстані. Пароварку закрити кришкою, варити близько 10 хвилин.
На замітку. Для вареників на пару тісто можна зробити товщі, ніж зазвичай. Тоді страва виходить більш ситним!