Вареники з вишнею – 6 рецептів приготування

Вареники на кефірі

Вареники, приготовані на кефірі, просто тануть у роті.

До складу входить:

  • 1 куряче яйце;
  • пшеничне борошно 350 г;
  • 1/2 стак. кефіру;
  • соду 1 ч. л.;
  • 50 мл води.

У склянку з кефіром вбити яйце, соду 1 ч. л., влити воду. У глибоку миску всипати борошно, просіяне. Сформувати ямку посередині гірки з борошна, доповісти яєчно-кефірну суміш, сіль.

Тісто для вареників виходить круте, але не тверде. Його слід перекласти в пакет або закрити вологою серветкою.

C замороженої вишнею

Соковиті вареники з замороженими ягодами – це класика.

Потрібно:

  • 250 г борошна;
  • 100 г кефіру;
  • ростить. масло 1 ч. л.;
  • 1 яйце;
  • сіль;
  • 2 ложки цукру;
  • заморожені ягоди вишні приблизно 300 м;
  • 50 р цукру для начинки і 2 столових ложки для соусу;
  • 200 г сметани;
  • масло вершкове 20 грам.

Етапи:

  • Вишню краще всього розморозити. Наприклад, помістити на дрібний друшляк, а під дно підставити широку миску, щоб стікав сік. Залишити на ніч. Або просто розморозити в мікрохвильовій печі на 3 хвилини на потрібному режимі.
  • У широку ємність просіяти 200 г борошна, збити яйце, доповісти сіль, цукор, кефір і замістити круте тісто. Поступово додавати борошно-50 г, ростить. масло, замішувати далі.
  • Тесту необхідно полежати півгодини. Потім розкачати. Заготовки повинні бути об’ємом 2 мл, тільки не прозорими.
  • У центр викласти трохи вишні і посипати цукром.
  • Краї ретельно защипати. Коли тісто вже підсохло, достатньо провести трохи вологими пальцями і можна ліпити.
  • У окріп обережно опустити вареники, злегка посолити. Коли вони піднімуться на поверхню, поварити 10 хвилин.

Солодкий соус для вишневих вареників.

  • Наповнити невелику каструлю 150 грам соку з вишні, який вийшов після розморожування. Трохи вершкового масла і не забути 2-3 ст. л. цукру. Поставити на вогонь і дочекатися кипіння, зняти. Покласти сметану 200 р. Збити до однорідної консистенції.
  • Делікатно дістати готові вареники з вишнею з каструлі, розподілити на тарілку, рясно полити смачним соусом і відразу подавати.
Дивіться також:  Тісто для вареників з полуницею – 6 рецептів

На замітку. Якщо тісто добре вимісити, то вареники виходять не тільки повітряними, але і більш смачними.

Прокрутка до верху