Вареники на кефірі
Вареники, приготовані на кефірі, просто тануть у роті.
До складу входить:
- 1 куряче яйце;
- пшеничне борошно 350 г;
- 1/2 стак. кефіру;
- соду 1 ч. л.;
- 50 мл води.
У склянку з кефіром вбити яйце, соду 1 ч. л., влити воду. У глибоку миску всипати борошно, просіяне. Сформувати ямку посередині гірки з борошна, доповісти яєчно-кефірну суміш, сіль.
Тісто для вареників виходить круте, але не тверде. Його слід перекласти в пакет або закрити вологою серветкою.
C замороженої вишнею
Соковиті вареники з замороженими ягодами – це класика.
Потрібно:
- 250 г борошна;
- 100 г кефіру;
- ростить. масло 1 ч. л.;
- 1 яйце;
- сіль;
- 2 ложки цукру;
- заморожені ягоди вишні приблизно 300 м;
- 50 р цукру для начинки і 2 столових ложки для соусу;
- 200 г сметани;
- масло вершкове 20 грам.
Етапи:
- Вишню краще всього розморозити. Наприклад, помістити на дрібний друшляк, а під дно підставити широку миску, щоб стікав сік. Залишити на ніч. Або просто розморозити в мікрохвильовій печі на 3 хвилини на потрібному режимі.
- У широку ємність просіяти 200 г борошна, збити яйце, доповісти сіль, цукор, кефір і замістити круте тісто. Поступово додавати борошно-50 г, ростить. масло, замішувати далі.
- Тесту необхідно полежати півгодини. Потім розкачати. Заготовки повинні бути об’ємом 2 мл, тільки не прозорими.
- У центр викласти трохи вишні і посипати цукром.
- Краї ретельно защипати. Коли тісто вже підсохло, достатньо провести трохи вологими пальцями і можна ліпити.
- У окріп обережно опустити вареники, злегка посолити. Коли вони піднімуться на поверхню, поварити 10 хвилин.
Солодкий соус для вишневих вареників.
- Наповнити невелику каструлю 150 грам соку з вишні, який вийшов після розморожування. Трохи вершкового масла і не забути 2-3 ст. л. цукру. Поставити на вогонь і дочекатися кипіння, зняти. Покласти сметану 200 р. Збити до однорідної консистенції.
- Делікатно дістати готові вареники з вишнею з каструлі, розподілити на тарілку, рясно полити смачним соусом і відразу подавати.
На замітку. Якщо тісто добре вимісити, то вареники виходять не тільки повітряними, але і більш смачними.