Варення з чорноплідної горобини – 12 простих рецептів в домашніх умовах

Готуємо з яблуками і горіхами

Для заготовки з аронії з яблуками і горіхами знадобляться:

  • 1000 м чорноплідної горобини;
  • 400 г підготовлених яблук;
  • 100 г ядер волоських або інших горіхів;
  • 1000 г цукру;
  • 200 мл води.

Варимо заготівлю наступним чином:

  • Зняту з кистей і перебрану горобину дві хвилини бланшувати в окропі. Дати воді гарненько стекти. Ядра горіхів дрібно порубати. З яблук зняти шкірку, вирізати насінну коробочку і нарізати кубиками.
  • Цукор і воду на вогні довести до розчинення крупинок і кипіння, зняти з вогню. Перекласти в гарячий сироп горобину, яблука і горіхи. Витримати інгредієнти заготовки у сиропі до охолодження приблизно 6 годин.
  • Поставити варення на вогонь і варити до готовності. Гарячим розлити по підготовленій скляному посуді і щільно закупорити бляшаними або капроновими кришками.
Дивіться також:  Джем з айви – 8 найсмачніших рецептів