Готуємо з яблуками і горіхами
Для заготовки з аронії з яблуками і горіхами знадобляться:
- 1000 м чорноплідної горобини;
- 400 г підготовлених яблук;
- 100 г ядер волоських або інших горіхів;
- 1000 г цукру;
- 200 мл води.
Варимо заготівлю наступним чином:
- Зняту з кистей і перебрану горобину дві хвилини бланшувати в окропі. Дати воді гарненько стекти. Ядра горіхів дрібно порубати. З яблук зняти шкірку, вирізати насінну коробочку і нарізати кубиками.
- Цукор і воду на вогні довести до розчинення крупинок і кипіння, зняти з вогню. Перекласти в гарячий сироп горобину, яблука і горіхи. Витримати інгредієнти заготовки у сиропі до охолодження приблизно 6 годин.
- Поставити варення на вогонь і варити до готовності. Гарячим розлити по підготовленій скляному посуді і щільно закупорити бляшаними або капроновими кришками.