Янтарне кабачкове варення
Склад:
- 1 кг кабачків
- 2 стиглих апельсина
- 1 лимон
- 1 кг цукрового піску
Приготування
- Очищені кабачки від шкірки і насіння, нарізати дрібними кубиками, часточками або натираються на крупній тертці.
- Лимон і апельсини також нарізати невеликими кубиками або часточками і змішуються з кабачком в ємності для варіння.Якщо передбачається використання цитрусових разом з цедрою, необхідно попередньо обдати їх окропом, інакше готовий продукт придбає неприємну гірчинку.
- Змішані інгредієнти засипають цукром, після чого залишають на 5-6 годин для утворення сиропу.
- Через певний час ємність ставиться на сильний вогонь і доводять до кипіння. Після чого вогонь згасає, а варення вариться протягом 10 хвилин.
- Варка проводиться в кілька етапів, даючи щораз заготівлі повністю охолонути.
- Гаряче варення бурштинового кольору розкладається по підготовленим банкам і закупорюється кришками для подальшого зберігання.
Для остигання, банки з варенням перевертати не слід.