Варення з кабачків – 8 рецептів

Янтарне кабачкове варення

Склад:

  • 1 кг кабачків
  • 2 стиглих апельсина
  • 1 лимон
  • 1 кг цукрового піску

Приготування

  • Очищені кабачки від шкірки і насіння, нарізати дрібними кубиками, часточками або натираються на крупній тертці.
  • Лимон і апельсини також нарізати невеликими кубиками або часточками і змішуються з кабачком в ємності для варіння.Якщо передбачається використання цитрусових разом з цедрою, необхідно попередньо обдати їх окропом, інакше готовий продукт придбає неприємну гірчинку.
  • Змішані інгредієнти засипають цукром, після чого залишають на 5-6 годин для утворення сиропу.
  • Через певний час ємність ставиться на сильний вогонь і доводять до кипіння. Після чого вогонь згасає, а варення вариться протягом 10 хвилин.
  • Варка проводиться в кілька етапів, даючи щораз заготівлі повністю охолонути.
  • Гаряче варення бурштинового кольору розкладається по підготовленим банкам і закупорюється кришками для подальшого зберігання.

Для остигання, банки з варенням перевертати не слід.

Дивіться також:  Запечена картопля в духовці
Прокрутка до верху