Варення з калини — 6 рецептів приготування на зиму

Варення з калини без кісточок

Для заготовки без кісточок пропорції цукрового піску і ягід будуть такими:

  • 750 г підготовлених ягід калини;
  • 750 г цукрового піску.

Хід роботи:

  • Зірвані ягоди перебрати, залити водою на деякий час і висипати на друшляк.
  • Як тільки з ягід вся вода стече, перекласти їх у посудину відповідного розміру і засипати цукром. Залишити калину в цукрі на 8-10 годин (в ідеалі – на ніч), щоб виділився сік.
  • Далі слід поставити ємність з інгредієнтами на вогонь і варити протягом півгодини після закипання.
  • Неабияк загусло варення потрібно перетерти через дрібне сито, викладаючи його невеликими порціями і продавлюючи з допомогою ложки. Крапля отриманого гладкого пюре не повинна розтікатися на охолодженому блюдце.
  • Готове варення залишилося перекласти в підготовлені стерильні банки і закупорити. Зберігати заготовку можна при кімнатній температурі, так і в холодильнику.

Макуха, що залишається після приготування такого варення, можна використовувати для приготування різних лікувальних настоянок або зварити з нього компот.

Дивіться також:  Торт з фруктами – 8 красивих і смачних рецептів
Прокрутка до верху