Цитрусовий смак з апельсином і лимоном
Щоб приготувати смачне варення з калини з цитрусовим ароматом будуть потрібні:
- кіло калини;
- півтора кіло цукру;
- 400 мл води;
- 1 середній лимон;
- 2 апельсина;
- 8 г ванільного цукру;
- сіль.
Рецепт покроково:
- Видаливши гілочки, ягоди калини потрібно опустити на дві хвилинки в сольовий розчин (20 г кухонної солі на 1000 мл води). Потім відкинути калину на друшляк, після чого знову залити, але вже звичайною холодною питною водою. Залишити на п’ять хвилин.
- З води і половини рецептурного кількості цукру зварити сироп, залити їм обсушені після вимочування ягоди і залишити на ніч настоюватися.
- Виловити з сиропу шумівкою ягоди, а в нього відправити добре вимиті і нарізані колечками апельсини і лимон. Після, всипати цукор, що залишився і прокип’ятити сироп п’ять хвилин.
- Потім повернути в сироп калину, проварити все разом 10 хвилин і настояти чотири години. Після цього варити до готовності. Закатати в стерильні банки і зберігати в прохолодному і темному місці.