Варення з калини — 6 рецептів приготування на зиму

Цитрусовий смак з апельсином і лимоном

Щоб приготувати смачне варення з калини з цитрусовим ароматом будуть потрібні:

  • кіло калини;
  • півтора кіло цукру;
  • 400 мл води;
  • 1 середній лимон;
  • 2 апельсина;
  • 8 г ванільного цукру;
  • сіль.

Рецепт покроково:

  • Видаливши гілочки, ягоди калини потрібно опустити на дві хвилинки в сольовий розчин (20 г кухонної солі на 1000 мл води). Потім відкинути калину на друшляк, після чого знову залити, але вже звичайною холодною питною водою. Залишити на п’ять хвилин.
  • З води і половини рецептурного кількості цукру зварити сироп, залити їм обсушені після вимочування ягоди і залишити на ніч настоюватися.
  • Виловити з сиропу шумівкою ягоди, а в нього відправити добре вимиті і нарізані колечками апельсини і лимон. Після, всипати цукор, що залишився і прокип’ятити сироп п’ять хвилин.
  • Потім повернути в сироп калину, проварити все разом 10 хвилин і настояти чотири години. Після цього варити до готовності. Закатати в стерильні банки і зберігати в прохолодному і темному місці.
Дивіться також:  Торт молочна дівчинка з пломбирним кремом – 7 покрокових рецептів
Прокрутка до верху