З гарбузом
Для апетитного джему з калини і гарбуза слід взяти:
- 500 г калини;
- 500 г гарбуза;
- кіло цукру;
- 50 мл води.
Приготування:
- М’якоть гарбуза без шкірки нарізати невеликими кубиками і скласти в каструлю з товстим дном, в яку було влито зазначену вище кількість води. Гасити шматочки овоча до м’якості, потім пюрировать з допомогою блендера або протерши через сито.
- Вимиті ягоди калини також перетворити в пюре без кісточок і шкірки. Для цього їх можна пропустити через соковижималку або продавити через сито.
- З’єднати обидва види пюре (гарбузове і калинове) в одному посуді, засипати цукор і варити на середньому полум’я до потрібної густоти приблизно одну годину при постійному помішуванні.
- Зберігати заготовку в скляній тарі герметично закупорити кришкою.