Варення з калини — 6 рецептів приготування на зиму

З гарбузом

Для апетитного джему з калини і гарбуза слід взяти:

  • 500 г калини;
  • 500 г гарбуза;
  • кіло цукру;
  • 50 мл води.

Приготування:

  • М’якоть гарбуза без шкірки нарізати невеликими кубиками і скласти в каструлю з товстим дном, в яку було влито зазначену вище кількість води. Гасити шматочки овоча до м’якості, потім пюрировать з допомогою блендера або протерши через сито.
  • Вимиті ягоди калини також перетворити в пюре без кісточок і шкірки. Для цього їх можна пропустити через соковижималку або продавити через сито.
  • З’єднати обидва види пюре (гарбузове і калинове) в одному посуді, засипати цукор і варити на середньому полум’я до потрібної густоти приблизно одну годину при постійному помішуванні.
  • Зберігати заготовку в скляній тарі герметично закупорити кришкою.
Дивіться також:  Морквяний бісквіт – 7 простих рецептів пишного і смачного бісквіта
Прокрутка до верху