Варення з калини — 6 рецептів приготування на зиму

Користь варення з калини для організму людини

У ягодах калини міститься величезна кількість різних амінокислот, ефірних масел, заліза та інших мінеральних речовин, а за вмістом вітаміну C ягода обганяє всі заморські фрукти разом узяті.

Цим пояснюється її сприятливий вплив на людський організм, яке виражається в:

  • підвищення захисних функцій організму і зміцнення імунітету;
  • відновлення роботи печінки, оскільки варення з калини може бути хорошим гепатопротектором, якщо замінити цукор медом;
  • поліпшення стану шкіри;
  • полегшення перебігу захворювань шлунково-кишкового тракту;
  • профілактиці появи каменів у нирках, якщо варення приготовлено з кісточками і шкіркою.
Дивіться також:  Заварний крем без яєць – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху