Готуємо з додаванням лимона
Незважаючи на те, що обидва ці фрукта не відрізняються великою насолодою, варення з ківі з лимоном виходить дуже смачним і надзвичайно ароматним.
До складу заготовки входять:
- 1000 г ківі;
- 2 лимона (один повністю, інший – тільки сік);
- 900 г цукру;
- 100 мл води.
Хід роботи:
- Лимони добре вимити за допомогою жорсткої боку посудній губки або просто щіткою. Обдати окропом. Один цитрусовий плід нарізати кружечками, з іншого потрібно вичавити сік.
- У каструлі з’єднати воду і 100 г цукру, довести цей сироп до кипіння. Потім відправити в нього лимонні слайсы і проварити 10 хвилин. Тим часом, з ківі зняти шкірку, а самі плоди нарізати так само, як цитрус.
- У каструлю до прокипевшим лимонам перекласти ківі, решту цукру і влити лимонний сік. Як тільки варення закипить, вимкнути вогонь і залишити фрукти в сиропі до повного охолодження.
- На наступний день закип’ятити варення, дати йому побурлить 20 хвилин, час від часу помішуючи і збираючи пінки.
Залишається тільки закупорити складу в стерильні банки і відправити на зберігання в темне і прохолодне місце.