Варення з ківі — 11 рецептів

Готуємо з додаванням лимона

Незважаючи на те, що обидва ці фрукта не відрізняються великою насолодою, варення з ківі з лимоном виходить дуже смачним і надзвичайно ароматним.

До складу заготовки входять:

  • 1000 г ківі;
  • 2 лимона (один повністю, інший – тільки сік);
  • 900 г цукру;
  • 100 мл води.

Хід роботи:

  • Лимони добре вимити за допомогою жорсткої боку посудній губки або просто щіткою. Обдати окропом. Один цитрусовий плід нарізати кружечками, з іншого потрібно вичавити сік.
  • У каструлі з’єднати воду і 100 г цукру, довести цей сироп до кипіння. Потім відправити в нього лимонні слайсы і проварити 10 хвилин. Тим часом, з ківі зняти шкірку, а самі плоди нарізати так само, як цитрус.
  • У каструлю до прокипевшим лимонам перекласти ківі, решту цукру і влити лимонний сік. Як тільки варення закипить, вимкнути вогонь і залишити фрукти в сиропі до повного охолодження.
  • На наступний день закип’ятити варення, дати йому побурлить 20 хвилин, час від часу помішуючи і збираючи пінки.

Залишається тільки закупорити складу в стерильні банки і відправити на зберігання в темне і прохолодне місце.

Дивіться також:  Торт Баунті – 6 покрокових рецептів