Варення з мандаринів – 11 рецептів

Мандаринове варення з коньяком

Основні інгредієнти:

  • цукор – 500 г;
  • коньяк – 50 мл;
  • мандарини – 500 р.

Покрокова інструкція:

  • Розбираємо на часточки очищену мандаринову м’якоть.
  • Додаємо до них цукор і коньяк. Залишаємо отриману масу в чашці на ніч.
  • З ранку починаємо варити ласощі при малій потужності вогню 40 хвилин.
  • Простерилізувати банку і скласти в неї готове ароматне варення.

Рецепт з кардамоном і кедровими горішками

Список інгредієнтів:

  • кориця – 10 г;
  • мандарини – 1,5 кг;
  • кедрові горіхи – 50 г;
  • цукор – 160 г;
  • один кардамон;
  • ванільний цукор – 20 р.

Алгоритм дій:

  • Кілограм плодів очистіть від шкірки, а м’якоть наріжте шматочками.
  • Завантажте шматочки фруктів в каструлю. В цю ж посуд з решти мандаринів видавіть сік.
  • Дочекайтеся, поки суміш закипить, додайте кардамон, насипте обидва види цукру, корицю.
  • Варіть на маленькому вогні півгодини. За 7 хвилин до кінця варіння покладіть очищені кедрові горішки.
  • Загорніть частина десерту в банки, а іншу частину можна залишити до чаю.
Дивіться також:  Ікра з грибів – 7 рецептів приготування