Мандаринове варення з коньяком
Основні інгредієнти:
- цукор – 500 г;
- коньяк – 50 мл;
- мандарини – 500 р.
Покрокова інструкція:
- Розбираємо на часточки очищену мандаринову м’якоть.
- Додаємо до них цукор і коньяк. Залишаємо отриману масу в чашці на ніч.
- З ранку починаємо варити ласощі при малій потужності вогню 40 хвилин.
- Простерилізувати банку і скласти в неї готове ароматне варення.
Рецепт з кардамоном і кедровими горішками
Список інгредієнтів:
- кориця – 10 г;
- мандарини – 1,5 кг;
- кедрові горіхи – 50 г;
- цукор – 160 г;
- один кардамон;
- ванільний цукор – 20 р.
Алгоритм дій:
- Кілограм плодів очистіть від шкірки, а м’якоть наріжте шматочками.
- Завантажте шматочки фруктів в каструлю. В цю ж посуд з решти мандаринів видавіть сік.
- Дочекайтеся, поки суміш закипить, додайте кардамон, насипте обидва види цукру, корицю.
- Варіть на маленькому вогні півгодини. За 7 хвилин до кінця варіння покладіть очищені кедрові горішки.
- Загорніть частина десерту в банки, а іншу частину можна залишити до чаю.