Варення з винограду – 8 рецептів приготування

Швидкий варіант «П’ятихвилинка»

Назва цього рецепта повністю себе виправдовує. Адже без особливих зусиль і втрати часу можна зробити варення з винограду без кісточок, яке неодмінно порадує своїм смаком і довго простоїть в холодильнику.

Необхідні продукти:

  • стакан цукру;
  • 150 мілілітрів води;
  • кілограм винограду будь-якого сорту на свій смак.

Процес приготування:

  • Процес досить легкий. Змішуємо воду з цукром, ставимо грітися, але так щоб маса не кипіла, і доводимо до повного розчинення.
  • Поміщаємо туди виноград, при цьому рівень нагрівання повинен бути мінімальним. Добре все перемішуємо, варимо хвилин п’ять, без кипіння. Через це час збільшуємо вогонь до середнього і тримаємо ще стільки ж часу.
  • Прибираємо ємність, гаряче варення можна відразу розкласти по стерилізованим банкам, або остудити і є.
Дивіться також:  Банановий хліб – 7 рецептів приготування в мультиварці, хлібопічці та духовці
Прокрутка до верху