Швидкий варіант «П’ятихвилинка»
Назва цього рецепта повністю себе виправдовує. Адже без особливих зусиль і втрати часу можна зробити варення з винограду без кісточок, яке неодмінно порадує своїм смаком і довго простоїть в холодильнику.
Необхідні продукти:
- стакан цукру;
- 150 мілілітрів води;
- кілограм винограду будь-якого сорту на свій смак.
Процес приготування:
- Процес досить легкий. Змішуємо воду з цукром, ставимо грітися, але так щоб маса не кипіла, і доводимо до повного розчинення.
- Поміщаємо туди виноград, при цьому рівень нагрівання повинен бути мінімальним. Добре все перемішуємо, варимо хвилин п’ять, без кипіння. Через це час збільшуємо вогонь до середнього і тримаємо ще стільки ж часу.
- Прибираємо ємність, гаряче варення можна відразу розкласти по стерилізованим банкам, або остудити і є.