Варення з винограду – 8 рецептів приготування

Виноградний джем

Крім звичного варення, із смачних ягід можна зробити джем, який легко намазати на тости або використовувати для випічки тортів і пирогів. Беріть тільки сезонний виноград, бажано диких сортів.

Необхідні продукти:

  • близько 100 мілілітрів соку лимона;
  • кілограм цукру;
  • 20 грам лимонної цедри;
  • близько двох кілограм винограду, наприклад «Ізабелла».

Процес приготування:

  • Процес цей не швидкий. Після того, як виноград буде промитий і очищений, його доведеться видавлювати, тобто звільняти від шкірки і кісточок, тому що для джему потрібна тільки м’ясиста частина ягоди.
  • Всі очищені плоди відправляємо на плиту, чекаємо, поки вміст закипить, варимо близько п’яти хвилин під кришкою на середньому вогні. Дивіться на масу, можливо, доведеться додати трохи води, але має бути достатньо соку.
  • Масу, що вийшла – проціджуємо, щоб позбутися від кісточок, але якщо у вас сорт без них, то цей крок можна пропустити і слідувати далі.
  • Влити лимонний сік до винограду, викласти цедру і цукор, перемішати, знову дочекатися процесу кипіння і варити 20 хвилин на повільному вогні, контролюючи, щоб нічого не пригоріло. Для перевірки готовності достатньо взяти трохи джему холодної ложкою.
Дивіться також:  Шоколадний чізкейк – 7 рецептів
Прокрутка до верху