Випічка на сметані — 16 рецептів на швидку руку

Смачний бісквіт

Для бісквітного тіста на сметані слід підготувати:

  • 6 яєць;
  • 200 г цукру;
  • 200 мл сметани;
  • 20 г розтопленого вершкового масла;
  • 3 г соди;
  • 260 г борошна.

Алгоритм роботи:

  • Жовтки збити з цукром до світлого пишного стану. Ввести до них сметану і розтоплене масло, а потім – просіяне з содою борошно.
  • Білки в окремій посудині збити до міцних піків і в три – чотири прийоми вмішати їх в тісто.
  • Підготувати для бісквіта «французьку сорочку», змастити форму для випічки маслом і припудрити борошном. Перелити в неї тісто і випікати бісквітний корж при стандартній температурі (180°С) 40 – 45 хвилин.
Дивіться також:  Шоколадне морозиво – 6 рецептів, як зробити смачне морозиво в домашніх умовах