Випічка на сметані — 16 рецептів на швидку руку

Заливний пиріг з сайрою

Співвідношення інгредієнтів для начинки і тесту:

  • 250 мл сметани;
  • 250 мл майонезу;
  • 3 яйця;
  • 4 г солі;
  • 4 г соди;
  • 180 г борошна;
  • 1 банка сайри в маслі;
  • 100 р ріпчастої цибулі;
  • 200 г сирої картоплі.

Етапи випічки:

  • У ємність для замішування тіста відправити яйця, майонез, сіль, соду і сметану. Збити все міксером до однорідності. Потім просіяти борошно і перемішати ложкою. Вийде тісто, як рідка сметана.
  • Для начинки сайру розім’яти виделкою, цибулю нашаткувати дрібними кубиками, а картоплю натерти на крупній тертці. Якщо в процесі подрібнення картоплі виділиться багато соку, його слід віджати.
  • У смазную маслом і присипану манкою форму вилити півпорції тесту, розрівняти його ложкою. Далі на нього шарами розподілити терту картоплю, нашатковану цибулю і рибну консерву. Залити начинку тістом, що залишилося.
  • При 170 – 180°С пиріг буде готовий через 30 – 40 хвилин, про що красномовно буде свідчити золотава скоринка.
Дивіться також:  Торт Монастирська хата з вишнею – 7 покрокових рецептів приготування