Заливний пиріг з сайрою
Співвідношення інгредієнтів для начинки і тесту:
- 250 мл сметани;
- 250 мл майонезу;
- 3 яйця;
- 4 г солі;
- 4 г соди;
- 180 г борошна;
- 1 банка сайри в маслі;
- 100 р ріпчастої цибулі;
- 200 г сирої картоплі.
Етапи випічки:
- У ємність для замішування тіста відправити яйця, майонез, сіль, соду і сметану. Збити все міксером до однорідності. Потім просіяти борошно і перемішати ложкою. Вийде тісто, як рідка сметана.
- Для начинки сайру розім’яти виделкою, цибулю нашаткувати дрібними кубиками, а картоплю натерти на крупній тертці. Якщо в процесі подрібнення картоплі виділиться багато соку, його слід віджати.
- У смазную маслом і присипану манкою форму вилити півпорції тесту, розрівняти його ложкою. Далі на нього шарами розподілити терту картоплю, нашатковану цибулю і рибну консерву. Залити начинку тістом, що залишилося.
- При 170 – 180°С пиріг буде готовий через 30 – 40 хвилин, про що красномовно буде свідчити золотава скоринка.