Пиріжки з родзинками
Склад інгредієнтів:
- по 1 склянці води і молока;
- сухі дріжджі;
- по 100 г родзинок і маку;
- 1 кг борошна;
- 1 ст. ложка меду;
- 100 г цукрового піску;
- щіпка солі;
- 1 яйце.
Спосіб приготування:
- Слідуючи класичним рецептом, зробити опару, ввести в неї борошно і дати час дріжджового тесту піднятися. Потім ретельно його обім’яти.
- Залити мак з родзинками киплячою водою і залишити в такому вигляді на півгодини.
- Злити з макової суміші зайву воду і пробити блендером. Додати мед.
- Зліпити пиріжки, всередину яких помістити по маленькій ложці начинки.
- Викласти пиріжки на промаслений лист і обмазати яйцем.
- Випікати приблизно 25 хвилин.