Випічка з маком – 14 смачних рецептів

Пиріжки з родзинками

Склад інгредієнтів:

  • по 1 склянці води і молока;
  • сухі дріжджі;
  • по 100 г родзинок і маку;
  • 1 кг борошна;
  • 1 ст. ложка меду;
  • 100 г цукрового піску;
  • щіпка солі;
  • 1 яйце.

Спосіб приготування:

  • Слідуючи класичним рецептом, зробити опару, ввести в неї борошно і дати час дріжджового тесту піднятися. Потім ретельно його обім’яти.
  • Залити мак з родзинками киплячою водою і залишити в такому вигляді на півгодини.
  • Злити з макової суміші зайву воду і пробити блендером. Додати мед.
  • Зліпити пиріжки, всередину яких помістити по маленькій ложці начинки.
  • Викласти пиріжки на промаслений лист і обмазати яйцем.
  • Випікати приблизно 25 хвилин.
Дивіться також:  Панакота — 11 рецептів приготування десерту в домашніх умовах
Прокрутка до верху