Випічка з маком – 14 смачних рецептів

Печиво Грибочки

Склад інгредієнтів:

  • 250 г масла або маргарину (200 – в тісто, 50 – глазур);
  • 650 г борошна;
  • 1 яйце;
  • за невеликий щіпці соди і солі;
  • 200 г сметани;
  • півсклянки цукрової пудри;
  • 50 г маку;
  • 180 г цукрового піску (100 – в основу, 80 – глазур);
  • по 3 ст. ложки молока, води і какао.

Спосіб приготування:

  • Курячий жовток розтерти з цукром, влити топлене масло. Посолити.
  • Доповнити склад сметаною, борошном і содою і розділити отримане тісто на 2 частини.
  • З першої частини сформувати кульки – це майбутні верхівки «грибів». Випікати їх слід в духовці 15 хвилин.
  • З решти тіста сформувати рівну кількість «ніжок» і за аналогією випікати 15 хвилин.
  • У «капелюшках» зробити виїмки за допомогою ножа. Вмочити «ніжки» цукровий сироп і прикріпити прокладеному в поглибленні. Дати грибочкам висохнути.
  • Потім вмочити нижню частину «ніжок» спочатку в сироп, потім мак і знову висушити.
  • Вмочити капелюшки у шоколадну глазур і дати їй застигнути.
Дивіться також:  Тульські пряники – 4 рецепта приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху