Печиво Грибочки
Склад інгредієнтів:
- 250 г масла або маргарину (200 – в тісто, 50 – глазур);
- 650 г борошна;
- 1 яйце;
- за невеликий щіпці соди і солі;
- 200 г сметани;
- півсклянки цукрової пудри;
- 50 г маку;
- 180 г цукрового піску (100 – в основу, 80 – глазур);
- по 3 ст. ложки молока, води і какао.
Спосіб приготування:
- Курячий жовток розтерти з цукром, влити топлене масло. Посолити.
- Доповнити склад сметаною, борошном і содою і розділити отримане тісто на 2 частини.
- З першої частини сформувати кульки – це майбутні верхівки «грибів». Випікати їх слід в духовці 15 хвилин.
- З решти тіста сформувати рівну кількість «ніжок» і за аналогією випікати 15 хвилин.
- У «капелюшках» зробити виїмки за допомогою ножа. Вмочити «ніжки» цукровий сироп і прикріпити прокладеному в поглибленні. Дати грибочкам висохнути.
- Потім вмочити нижню частину «ніжок» спочатку в сироп, потім мак і знову висушити.
- Вмочити капелюшки у шоколадну глазур і дати їй застигнути.