Готуємо бублики по ГОСТу
Склад інгредієнтів:
- 330 г борошна;
- 2 ст. ложки меду;
- вода;
- 50 г цукру;
- 35 р спреду або маргарину;
- дріжджі;
- мак;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Приготувати опару з дріжджів, 130 мл води і 85 г борошна.
- Приєднати залишилися інгредієнти і замісити туге тісто, з якого необхідно зліпити кулю і дати йому настоятися близько 20 хвилин.
- Сформувати з дріжджового тіста бублики і дати їм постояти 2 години.
- Прокип’ятити 2 літри води і додати до неї мед. Занурювати кожен бублик в киплячий сироп на 4 – 6 секунд з кожної сторони.
- З кілець прибрати зайву вологу паперовим рушником.
- Довести до готовності в прогрітому до 240 градусів духовій шафі. Час теплової обробки становить 14 – 17 хвилин в залежності від потужності плити.