Медовий торт з маком
Склад інгредієнтів:
- 0,5 кг сметани;
- 2 яйця;
- півсклянки молока;
- 300 г цукру (для приготування глазурі додатково взяти 4 ст. ложки);
- 250 г борошна;
- 2 ст. ложки меду;
- жменя макових зерен;
- сода на кінчику ножа;
- пара крапель рослинної олії;
- 2 ст. ложки какао-порошку.
Спосіб приготування:
- При необхідності розтопити мед. Потім з’єднати його з яйцями і цукром. Додатково ввести сметану з харчовою содою.
- Вмішати муку до моменту зникнення грудочок.
- Всипати мак прямо в тісто.
- Випікати основу торта в духовій шафі до золотистого кольору. При необхідності корж можна розділити вздовж на 2 пласта.
- Крем являє собою поєднання сметани і цукру, які необхідно тільки разом збити.
- Приготувати глазур з 4 ст. ложок цукру, молока, какао масла. Все варити 7 хвилин з моменту закипання.
- Полити глазур’ю верх готового виробу.