Випічка з маком – 14 смачних рецептів

Медовий торт з маком

Склад інгредієнтів:

  • 0,5 кг сметани;
  • 2 яйця;
  • півсклянки молока;
  • 300 г цукру (для приготування глазурі додатково взяти 4 ст. ложки);
  • 250 г борошна;
  • 2 ст. ложки меду;
  • жменя макових зерен;
  • сода на кінчику ножа;
  • пара крапель рослинної олії;
  • 2 ст. ложки какао-порошку.

Спосіб приготування:

  • При необхідності розтопити мед. Потім з’єднати його з яйцями і цукром. Додатково ввести сметану з харчовою содою.
  • Вмішати муку до моменту зникнення грудочок.
  • Всипати мак прямо в тісто.
  • Випікати основу торта в духовій шафі до золотистого кольору. При необхідності корж можна розділити вздовж на 2 пласта.
  • Крем являє собою поєднання сметани і цукру, які необхідно тільки разом збити.
  • Приготувати глазур з 4 ст. ложок цукру, молока, какао масла. Все варити 7 хвилин з моменту закипання.
  • Полити глазур’ю верх готового виробу.
Дивіться також:  Шарлотка з яблуками – 14 рецептів яблучної шарлотки
Прокрутка до верху