Випічка з маком – 14 смачних рецептів

Рецепт лепешняку на кефірі

Склад інгредієнтів:

  • 2 ст. ложки маку;
  • по дрібці ваніліну і меленого кардамону;
  • половина упаковки манної крупи;
  • 250 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • по 1 склянці кефіру і цукру;
  • по 1 ч. ложці солі та соди.

Спосіб приготування:

  • З усіх компонентів раз замісити тісто. Необхідно стежити, щоб продукти рівномірно розподілені в масі.
  • Підготувати форму для випікання лепешняку, змастивши її маслом і злегка посипати манною крупою або борошном.
  • Викласти в неї тісто і запікати 50 хвилин при 200 градусах.

З маку можна приготувати безліч смачних десертів. Крім усіма улюблених пиріжків і рогаликів, це можуть бути печиво, торти і пироги. Мак сміливо можна поєднувати з фруктовою начинкою, а також з такими спеціями як ваніль, мускатний горіх, кардамон і багатьма іншими. Ну і звичайно, не можна забувати про класичному поєднанні родзинок з маком.

Дивіться також:  Крем для вафельних трубочок – 6 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху