Рецепт лепешняку на кефірі
Склад інгредієнтів:
- 2 ст. ложки маку;
- по дрібці ваніліну і меленого кардамону;
- половина упаковки манної крупи;
- 250 г борошна;
- 100 г вершкового масла;
- по 1 склянці кефіру і цукру;
- по 1 ч. ложці солі та соди.
Спосіб приготування:
- З усіх компонентів раз замісити тісто. Необхідно стежити, щоб продукти рівномірно розподілені в масі.
- Підготувати форму для випікання лепешняку, змастивши її маслом і злегка посипати манною крупою або борошном.
- Викласти в неї тісто і запікати 50 хвилин при 200 градусах.
З маку можна приготувати безліч смачних десертів. Крім усіма улюблених пиріжків і рогаликів, це можуть бути печиво, торти і пироги. Мак сміливо можна поєднувати з фруктовою начинкою, а також з такими спеціями як ваніль, мускатний горіх, кардамон і багатьма іншими. Ну і звичайно, не можна забувати про класичному поєднанні родзинок з маком.