Булочки з маком з дріжджового тіста
Перше, що приходить на розум при слові «мак» – це булочки. Класична рецептура їх приготування виглядає наступним чином.
Склад інгредієнтів:
- 180 г насіння маку;
- ¼ Упаковки молока (+ 200 мл для наповнювача);
- стакан цукру (+ 2 ст. ложки для наповнювача);
- 600 г в/з борошна;
- 95 р спреду;
- невелика упаковка ванільного цукру (для наповнювача);
- 2 яйця (+1 для покриття перед випіканням);
- 2 ст. ложки олії;
- пакетик сухих дріжджів;
- щіпка солі.
Спосіб приготування:
- Зробити основу булочок. Налити в глибоку посуд тепле молоко, засипати дріжджі і 1 ст. ложку цукру. Просіяти до них пару ложок борошна, перешкодити і залишити опару в теплі на півгодини. Вона повинна збільшитися вдвічі, а втричі краще.
- Збити яйця зі склянкою цукру. Коли він повністю розчиниться, влити розтоплене масло і посолити. Перелити складу в дріжджову основу і ввести рослинне масло.
- Всипати борошно, ретельно розім’яти тісто і сформувати з нього кулю. Накрити його рушником і залишити на 1,5 години при кімнатній температурі. Після цього добре пром’яти тісто і повторно залишити для вистоювання, щоб воно знову стало пишним.
- Приготувати начинку. Засипати мак в кипляче молоко і протримати на повільному вогні 5 хвилин. Накрити кришкою і дати настоятися близько години.
- Процідити зерна через сито і перетерти блендером. Змішати зі звичайним і ванільним цукром і знову подрібнити.
- Підійшла основу булочок обім’яти і розділити на 2 частини. На припорошеній борошном столі розкачати пласт в 5 мм або тонше.
- Розкласти начинку на тісто, сформувати рулет і розрізати його на булочки шириною 4 – 5 див. Аналогічні маніпуляції зробити з другою частиною тіста.
- Викласти заготовки на застелений пергаментом деко і дати їм постояти 20 хвилин – вони повинні збільшитися в об’ємі. Після цього їх потрібно змастити яйцем, трохи збитим за допомогою виделки.
- Приблизний час випікання такої здоби при температурі 180 º с коливається від 20 до 30 хвилин.