Дуже смачний рулет
Склад інгредієнтів:
- 500 г маку;
- 100 г меду;
- щіпка солі;
- 13 ст. ложок цукру (3 – в основу, 10 – в наповнювач);
- 500 г борошна;
- 400 мл молока (200 – в основу, 200 – наповнювач);
- 150 г вершково-рослинного масла (50 – в основу, можна використовувати маргарин, 100 – наповнювач);
- 3 яйця (2 – в тісто, 1 – для змащування);
- дріжджі.
Щодо кількості дріжджів суворої рекомендації немає. Варто орієнтуватися на конкретний продукт, оскільки кожен виробник вказує на етикетці обсяг борошна, на який розрахована упаковка.
Спосіб приготування:
- Приготувати опару з дріжджів, жмені цукру і 100 мл теплого молока. Поставити отриманий склад в теплі до освіти «шапки».
- Просіяти гіркою борошно. Окремо нагріти півсклянки молока і розчинити в ньому масло, посолити.
- З’єднати 2/3 борошна з молочно-масляною сумішшю, дріжджами, цукром і яйцями. Помішуючи, поступово ввести залишок борошна.
- Змішувати продукти за допомогою міксера 10 хвилин, потім скачати отримане тісто в грудку, накрити і залишити в спокої на 2 – 3 години. Воно має піднятися в 3 – 4 рази. Після цього його слід вийняти і добре пом’яти.
- Запарити мак протягом 10 хвилин. Злити воду і повторити процедуру, скоротивши час до 5 хвилин. Видалити зайву рідину.
- Перекрутити мак з цукром через м’ясорубку.
- Змішати насіння з медом і маслом і поступово ввести молоко (в результаті його може знадобитися меншу кількість, ніж зазначено). Варити в районі години. Начинка повинна вийти розсипчастим і не розтікатися.
- Розкачати тісто у формі прямокутника, злегка округляє краю. Розподілити по ньому начинку і згорнути з довшої сторони. Обмазати виріб яйцем, розведеним в 1 ст. ложці молока.
- Готувати рулет з маком при 180 градусах в районі 40 хвилин, знижуючи температуру кожні 10 хвилин на 20 градусів.