Трикутники з яблуками і маком
Склад інгредієнтів:
- повний стакан борошна;
- 150 г сиру;
- 3 яблука;
- 6 ст. ложок рослинного масла;
- жменю маку;
- 175 г цукру (75 – в тісто, 100 – наповнювач);
- 1 яйце;
- по 1 пакетику ваніліну і розпушувача;
- 1 ч. ложка кориці;
- щіпка солі.
Спосіб приготування:
- З’єднати сир, борошно з розпушувачем, масло, яйце і ванілін. Посолити, перемішати тісто і дати йому 20 хвилин настоятися.
- Сформувати 2 кола діаметром 24 см і розрізати кожен на 8 трикутників.
- По широкій їх стороні викласти нарізані часточки яблук, посипати цукром і корицею. По вузькій стороні зробити кілька надрізів.
- Згорнути кожен трикутник конвертиком, всі їх викласти у форму, змастити змішаним з молоком жовтком і посипати маком.
- Піч 20 – 25 хвилин при 180 градусах до появи золотистої скоринки.