Здобна булочка в мультиварці
Склад інгредієнтів:
- 70 г цукру (плюс 3 ст. ложки для начинки);
- 200 мл молока (плюс 100 мл для начинки);
- 1 яйце;
- 70 г маргарину;
- 40 г маку;
- 3 склянки борошна;
- сухі дріжджі;
- по дрібці ваніліну і солі.
Спосіб приготування:
- З усіх необхідних інгредієнтів замісити звичайне дріжджове тісто.
- Мак залити киплячим молоком, додати цукор і вварить, поки зерна не вбере в себе всю вологу. Накрити кришкою і залишити в теплі.
- З готового дріжджового тіста сформувати коржики. На середину кожної майбутньої булочки викласти начинку і згорнути краю.
- Чашу мультиварки промаслить і укласти в неї булочки швом вниз. Верх випічки покрити жовтком.
- Готувати в режимі «Випічка» близько години. Потім, вже після сигналу про готовність, перевернути виріб і додатково підрум’янити ще 15 хвилин.