Як приготувати рогалики
Склад інгредієнтів:
- 0,5 кг борошна;
- 1 яйце;
- 250 г маку;
- 175 мл молока;
- 170 г маргарину;
- 140 г цукру;
- щіпка ваніліну;
- трохи солі;
- склянку гарячої води;
- сухі дріжджі;
- жменя засушеної лимонної цедри, натертої на дрібній тертці.
Спосіб приготування:
- Заздалегідь змішати дріжджову основу і залишити в теплі, щоб вона піднялася.
- Розчинити цукор в окропі. Додати мак, цедру і ванілін.
- Розкачати з тіста 4 кола діаметром 24 см Кожний з них розрізати на 8 трикутників.
- У середину кожного шматка тіста покласти столову ложку начинки. Помістити її на широкий край.
- Скачати вироби в рогалики і дати їм 10 хвилин настоятися. Змастити кожен рогалик яйцем.
- Довести заготовки до готовності в духовій шафі (потрібно близько 15 – 16 хвилин).