Випічка з маком – 14 смачних рецептів

Чізкейк з маком і апельсинами

Традиційний чізкейк навряд чи припускав, що комусь прийде в голову додати до його складу мак. Однак така випічка виходить дуже смачною і, мабуть, навіть екзотичною.

Склад інгредієнтів:

  • 200 г печива;
  • 90 г спреду;
  • 200 г маку;
  • 100 г цукру;
  • 1 апельсин;
  • 3 яйця;
  • півсклянки вершків;
  • 100 г цукрової пудри з додаванням ваніліну;
  • 750 г вершкового сиру.

Спосіб приготування:

  • Печиво подрібнити в крихту і змішати з маслом. Взяти роз’ємну форму діаметром 20 см і вологими руками сформувати корж з печива-основу.
  • Мак залити окропом, дати йому час розпаритися, а потім рівним шаром розподілити по коржу.
  • Збити вершки з цукровою пудрою. Окремо збити яйця з цукром, додати цедру і сік апельсина. Дуже обережно змішати сир, вершки і яйця. Розподілити кремову основу з макової прошарку.
  • Випікати чізкейк в духовці до готовності, остудити і дати настоятися ніч у холодильнику.
Дивіться також:  Макаруни – 6 рецептів, як приготувати смачні італійські тістечка в домашніх умовах
Прокрутка до верху