Чізкейк з маком і апельсинами
Традиційний чізкейк навряд чи припускав, що комусь прийде в голову додати до його складу мак. Однак така випічка виходить дуже смачною і, мабуть, навіть екзотичною.
Склад інгредієнтів:
- 200 г печива;
- 90 г спреду;
- 200 г маку;
- 100 г цукру;
- 1 апельсин;
- 3 яйця;
- півсклянки вершків;
- 100 г цукрової пудри з додаванням ваніліну;
- 750 г вершкового сиру.
Спосіб приготування:
- Печиво подрібнити в крихту і змішати з маслом. Взяти роз’ємну форму діаметром 20 см і вологими руками сформувати корж з печива-основу.
- Мак залити окропом, дати йому час розпаритися, а потім рівним шаром розподілити по коржу.
- Збити вершки з цукровою пудрою. Окремо збити яйця з цукром, додати цедру і сік апельсина. Дуже обережно змішати сир, вершки і яйця. Розподілити кремову основу з макової прошарку.
- Випікати чізкейк в духовці до готовності, остудити і дати настоятися ніч у холодильнику.