З бананом
Цей екзотичний фрукт додає десерту ситність.
Банани не повинні бути сильно переспілими.
Цікаво, що в склад не входять яйця, пшеничне борошно або масло. Тільки: 1 банан, 1 ч. л. розпушувача, 1,5 ст. вівсяних пластівців, 2 ст. л. будь-яких горіхів і сухофруктів.
- Пластівці перемелюють до консистенції «грубої» борошна.
- Банан розминається виделкою. Якщо він недоспевшій, можна пюрировать плід блендером.
- Горіхи і сухофрукти рубаються гострим ножем.
- Всі три частини тесту з’єднуються і гарненько вимішуються.
- Краще вівсянку всипати в кінці і порційно, щоб не зробити масу надмірно сухою.
- Останнім втручається розпушувач.
- Ложкою формуються невеликі печива і викладаються на додатково промаслений пекарську папір. Готується солодкість 20-25 хвилин у попередньо розігрітій духовій шафі.
Ще гарячим можна посипати вівсяне печиво з бананом кокосовою стружкою. Особливо оригінально виглядає кольорова яскрава добавка.