Яблучна пастила – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Як приготувати на відкритому повітрі

Знаючи, як зробити яблучну пастилу в духовці або електросушарці, не зайвим буде ознайомитися з технологією сушіння на свіжому повітрі. Звичайно, цим способом можна скористатися тільки в спекотний літній день, коли сонце особливо активно. В умовах міської квартири для цих цілей підійде балкон або підвіконня.

Що знадобиться в процесі готування:

  • 1000-2000 г яблук;
  • 50-100 мл води.

Етапи готування:

  • Яблука вимити, зрізати всі зіпсовані місця, нарізати невеликими шматочками і тушкувати з невеликою кількістю води до м’якості.
  • Як тільки фруктова м’якоть розійдеться під впливом температури, відкрити кришку на каструлі і дати випаруватися достатньої кількості вологи.
  • Після цього яблука протерти через сито, а отримане пюре викласти на деко, застелений пекарської папером, зверху захистити пастилу від комах, прикривши марлею. Сушити пастилу на відкритому повітрі необхідно 4-5 днів, ховаючи на ніч в будинок.
Дивіться також:  Панакота: класичний рецепт приготування в домашніх умовах і 8 варіантів