Як приготувати на відкритому повітрі
Знаючи, як зробити яблучну пастилу в духовці або електросушарці, не зайвим буде ознайомитися з технологією сушіння на свіжому повітрі. Звичайно, цим способом можна скористатися тільки в спекотний літній день, коли сонце особливо активно. В умовах міської квартири для цих цілей підійде балкон або підвіконня.
Що знадобиться в процесі готування:
- 1000-2000 г яблук;
- 50-100 мл води.
Етапи готування:
- Яблука вимити, зрізати всі зіпсовані місця, нарізати невеликими шматочками і тушкувати з невеликою кількістю води до м’якості.
- Як тільки фруктова м’якоть розійдеться під впливом температури, відкрити кришку на каструлі і дати випаруватися достатньої кількості вологи.
- Після цього яблука протерти через сито, а отримане пюре викласти на деко, застелений пекарської папером, зверху захистити пастилу від комах, прикривши марлею. Сушити пастилу на відкритому повітрі необхідно 4-5 днів, ховаючи на ніч в будинок.