Як коптити сало в домашніх умовах?

Копчення сала рідким димом

Минаючи довгий процес маринування, без спорудження хитромудрих конструкцій або придбання домашньої коптильні можна приготувати ароматний шпик, скориставшись ароматизатором – рідкий дим.

У цьому випадку В процесі копчення потрібно:

  • 400-500 г сала;
  • 1000 мл води;
  • 180 г кухонної солі;
  • 90 мл рідкого диму;
  • лавровий лист і спеції за смаком.

Хід роботи:

  • Сало промити в холодній воді, обсушити і при необхідності розділити на менші шматки.
  • У воді розчинити сіль і рідкий дим, додати спеції і довести до кипіння. Опустити підготовлений обсяг у киплячий розчин і варити 40 хвилин. Готове сало остудити в маринаді, потім дістати і підсушити на свіжому повітрі.
  • Перед подачею рекомендується натерти кожен шматок часником, загорнути у фольгу і витримати добу в холодильнику.
Дивіться також:  Як закоптити сало – 7 рецептів, як зробити копчене сало в домашніх умовах
Прокрутка до верху