Копчення сала рідким димом
Минаючи довгий процес маринування, без спорудження хитромудрих конструкцій або придбання домашньої коптильні можна приготувати ароматний шпик, скориставшись ароматизатором – рідкий дим.
У цьому випадку В процесі копчення потрібно:
- 400-500 г сала;
- 1000 мл води;
- 180 г кухонної солі;
- 90 мл рідкого диму;
- лавровий лист і спеції за смаком.
Хід роботи:
- Сало промити в холодній воді, обсушити і при необхідності розділити на менші шматки.
- У воді розчинити сіль і рідкий дим, додати спеції і довести до кипіння. Опустити підготовлений обсяг у киплячий розчин і варити 40 хвилин. Готове сало остудити в маринаді, потім дістати і підсушити на свіжому повітрі.
- Перед подачею рекомендується натерти кожен шматок часником, загорнути у фольгу і витримати добу в холодильнику.