Як посмажити курку на сковороді – 7 смачних рецептів

Курячі гомілки в тесті

Це варіант не на кожен день, але суєта того варто: гомілка курки в клярі дасть фору будь-яким наггетсам – до того вона виходить ніжна, соковита. М’ясні аромати немов запечатуються в тесті, надаючи гомілок делікатність і ситність. Саме смачне тісто виходить на пиві, мінералці, кефірі. Але повірте, самий незвичайний кляр виходить на квасі: він пряний, кисло-солодкий, з легким азіатським відтінком.

Необхідні компоненти:

  • курячі ляшки – 700 г;
  • будь рафінована олія – 100 мл;
  • квас – великий стакан;
  • борошно – 150 г або менше);
  • 2 яйця;
  • сіль, перець за смаком.

Процес приготування:

  • З квасу, яєць, борошна, солі і перцю замішуємо тісто-кляр. Його консистенція повинна бути не надто густий – приблизно, як рідка сметана.
  • Розігріваємо рослинне масло.
  • Опускаємо в кляр гомілки і відправляємо на сковорідку.
  • Обсмажуємо з двох сторін: скоринка повинна вийде золотистою.
  • Щоб гомілки не залишилися всередині сирими, краще довести їх до готовності в гарячій духовці. Поки вони смажаться, розігріємо до 220 градусів.
  • Рум’яні гомілки перекладемо в форму і потримаємо в духовці буквально 5 – 7 хвилин.

Блюдо прекрасно, вмочуючи м’ясні шматочки в кисло-солодкий соус або соус каррі. Воно чудово поєднується зі свіжими овочами, рисом, пастою і навіть невибагливою гречкою. А ще, можете не соромлячись запропонувати такі гомілки гостям на святковому обіді – страва завжди викликає захоплення.

Дивіться також:  Яловичий язик - 10 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху