Курячі гомілки в тесті
Це варіант не на кожен день, але суєта того варто: гомілка курки в клярі дасть фору будь-яким наггетсам – до того вона виходить ніжна, соковита. М’ясні аромати немов запечатуються в тесті, надаючи гомілок делікатність і ситність. Саме смачне тісто виходить на пиві, мінералці, кефірі. Але повірте, самий незвичайний кляр виходить на квасі: він пряний, кисло-солодкий, з легким азіатським відтінком.
Необхідні компоненти:
- курячі ляшки – 700 г;
- будь рафінована олія – 100 мл;
- квас – великий стакан;
- борошно – 150 г або менше);
- 2 яйця;
- сіль, перець за смаком.
Процес приготування:
- З квасу, яєць, борошна, солі і перцю замішуємо тісто-кляр. Його консистенція повинна бути не надто густий – приблизно, як рідка сметана.
- Розігріваємо рослинне масло.
- Опускаємо в кляр гомілки і відправляємо на сковорідку.
- Обсмажуємо з двох сторін: скоринка повинна вийде золотистою.
- Щоб гомілки не залишилися всередині сирими, краще довести їх до готовності в гарячій духовці. Поки вони смажаться, розігріємо до 220 градусів.
- Рум’яні гомілки перекладемо в форму і потримаємо в духовці буквально 5 – 7 хвилин.
Блюдо прекрасно, вмочуючи м’ясні шматочки в кисло-солодкий соус або соус каррі. Воно чудово поєднується зі свіжими овочами, рисом, пастою і навіть невибагливою гречкою. А ще, можете не соромлячись запропонувати такі гомілки гостям на святковому обіді – страва завжди викликає захоплення.