Правила зберігання і чищення ананаса
Навіть стиглий і соковитий плід може втратити свій чудовий смак і аромат, якщо не дотримуватися правил зберігання. Як зберігати ананас? Оптимальна температура – 7-10 С. Його можна зберігати при кімнатній температурі, але тільки не в холодильнику. При температурних показниках нижче 7 З втрачаються смакові якості фрукта. Він стає водянистим, не так приємно пахне.
Примітка. Навіть якщо ви придбали трохи зелений ананас, при кімнатній температурі він дозріє, стане м’якше і солодше.
При температурі 15-25 С ананас швидко зів’яне і зіпсується. Його не можна зберігати більше 2 днів. Якщо в приміщенні і на вулиці дуже жарко, то варто покласти плід у холодильник у відсік для фруктів і овочів, попередньо загорнувши в папір.
Скільки зберігати плід? Бажано з’їсти ананас протягом 12 днів. З кожним днем він стає все спелее, тому може зіпсуватися смак. Якщо під час зберігання на кірці з’явилися коричневі плями, то фрукт не придатний до вживання.
Очищений або розрізаний ананас зберігається тільки в холодильнику не більше 3 днів. Щоб не погіршився смак, плід потрібно загорнути в харчову плівку. Ананаси вбирають запахи з холодильника, тому поряд не повинні зберігатися зіпсовані фрукти або овочі. Екзотичний фрукт потрібно зберігати окремо.
Важливо не тільки вміти вибрати і зберігати ананас, але й очистити його від шкірки. Існує 2 способи чищення.
Найбільш популярний:
- Обріжте кінці плоду, потім очистіть фрукт від шкірки. Зрізайте шкірку тонким шаром, оскільки сама солодка і соковита м’якоть знаходиться біля неї.
- Видаліть оченята.
- Розріжте плід навпіл, а потім кожну частину наполовину.
- Виріжте серцевину. Вона не придатна до вживання.
- М’якоть можна нарізати будь-яким способом за бажанням.
Перед обробленням ананас потрібно помити. Для чищення використовувати гострий ніж.
Другий спосіб очищення менш популярний, але на нього піде менше часу. Необхідно видалити кінці, а потім нарізати плід кружечками. Знімати шкірку і видалити серцевину необхідно в процесі вживання.