Шоколадний бісквіт для торта
Рецепт для тих, хто любить шоколадні тортики і тістечка.
Базові продукти:
- сухий розчинний кава — 15 гр;
- цукор — 180 гр;
- розпушувач — 10 гр;
- шість яєць;
- ванілін — 2 гр;
- кип’ячена вода — 80 мл;
- какао — 35 гр;
- олія соняшникова — 60 мл;
- борошно — 150 гр.
Інструкція по приготуванню:
- З’єднуємо борошно, розпушувач і какао, проводимо їх через сито в миску.
- Кип’ятимо воду.
- 50 мл води виливаємо в каві, заважаємо.
- Заздалегідь дістаємо яйця їх холодильника, розбиваємо їх, змішуємо з цукром і збиваємо.
- Вийде густа маса вершкового кольору.
- Продовжуючи заважати суміш, заливаємо 30 мл окропу, додаємо олію і обробляємо міксером.
- Додаємо суміш борошна з какао, акуратно розмішуючи тісто лопаткою.
- Наливаємо в тісто заварену каву і ще раз перемішуємо.
- Беремо форму. Її форма і висота залежить від того, який ви хочете спекти торт.
- Викладаємо в неї тісто. Не забудьте обмазати її поверхню олією.
- Відправляємо в гарячу духовку на 40 хвилин.
- Як тільки бісквіт охолоне, перекладаємо його на тарілку.
- Основу для тортів можна розрізати на кілька коржів, можна залишити як є.