Без додавання яєць
Вам знадобиться:
- кефір — 0,2 л;
- ванілін — 9 гр;
- борошно — 0,2 кг;
- масло рослинне — 60 мл;
- цукор — 0,1 кг;
- розпушувач для тіста — 20 гр.
Поетапне приготування:
- Відразу включаємо духовку і ставимо на розігрів.
- Подрібнюємо борошно з допомогою сита.
- Насипаємо в неї розпушувач і ванілін. Перемішуємо.
- Наливаємо масло в миску з кефіром, насипаємо цукровий пісок. Змішуємо масу, поки цукор повністю не розчиниться.
- Кефірну суміш наливаємо в борошняну масу.
- Віночком замішуємо тісто, на його поверхні повинні з’явитися пухирці.
- Готуємо форму для торта: вистилаємо папером для запікання, або змащуємо шматочком масла.
- Переливаємо в неї тісто.
- Запікаємо бісквіт протягом 20 хвилин в духовці з температурою 200 градусів.
- Відкриваємо дверцята духової шафи тільки в останні 15 хвилин, щоб форма пишного бісквіта не осіла.