На сметані
Такий бісквіт виходить більш насиченим, ситним і м’яким.
Що потрібно взяти:
- щіпку солі;
- борошно — 200 гр;
- три яйця;
- цукор — 0,3 кг;
- сметану — 125 мл;
- вершкове масло — 0,1 кг.
Варіант приготування:
- Розімніть шматок масла в мікрохвильовці. Вистачить 30 секунд.
- Завантажте його в чашку міксера, додайте цукор і увімкніть прилад.
- Як тільки маса стане пишною, розбийте туди масло і покладіть сметану.
- Змішайте борошно з содою і проведіть через сито.
- Пересипте суміш до яєць, ще раз все збийте. Вийшло тісто.
- Підготуйте форму, застеливши її пекарським пергаментом.
- Заздалегідь увімкніть духовку і прогрійте до 190 градусів.
- Перекладіть м’яке, пухке тісто у форму. Вона може бути круглої або квадратної, в залежності від вас цікавить форми торта.
- Запікайте бісквіт протягом 60 хвилин.