Рецепт приготування з бадиллям
Борщ з бадиллям — варіант трохи незвичайний, де в приготуванні використовуються «і вершки, і корінці».
Складові компоненти:
- 4 буряка разом з бадиллям;
- сметана (можна кефір);
- 4 яйця;
- сік, вичавлений з 1 лимона;
- кріп свіжий порізаний;
- сіль;
- 2 огірка.
Промиту буряк слід протягом сорока хвилин відварювати, потім її потерти на тертці, скласти в каструлю, налити води і трохи загасити. Бадилля дрібно нарізати, покласти в каструлю до коренеплодів, посолити, хвилин п’ять потомити і вимкнути вогонь.
Додати сік лимона, охолодити страву протягом години. Перед вживанням подрібнити огірочки і нашаткувати варені яйця. Прикрасити рубаною зеленню, заправити ложкою сметани.