Традиційний турецький рецепт
Рецепт турецької пахлави, яка улюблена ласунами по всьому світу, передбачає наявність:
- півлітра холодної води;
- 700 р борошна;
- яйця;
- 50 мл соняшникової олії;
- 200 г картопляного крохмалю;
- 400 г масла вершкового;
- такої ж кількості очищених горіхів;
- 400 г цукру (для начинки – 100 г);
- 50 г меду;
- щіпки солі.
Алгоритм дій:
- Горіхові ядра подрібнюються невеликими шматочками.
- На 250 мл води з додаванням борошна, яйця, олії і дрібки солі замішують тісто, яке накривається харчовою плівкою.
- Через 1 годину отримана маса ділиться на 12 частин, кожна з яких обсипається крохмалем і розкочується в тонкі пласти.
- Кожен шар повторно рясно присипається крохмалем, після чого з усіх них збирається стопка, яка ретельно розкочується.
- Далі в прямокутну форму викладаються три пласта тіста, вирізані за розмірами ємності.
- Кожен шар обов’язково промащується топленим маслом, покривається половиною горіхів і присипається цукром.
- Потім знову викладаються чотири шари тіста, промазанных маслом, і начинка з горіхів з цукром.
- Виріб, в якому останнім повинен бути борошняний пласт, ділиться на порції і відправляється в гарячу духовку (180 °C) на 45 хвилин.
- У фіналі тепле ласощі заливається сиропом, підготовленому на плиті з решти води, цукру і меду.
На замітку! Розкочування пластів в стопці економить час, але якщо є побоювання, що вони злипнуться, то можна проводити маніпуляції з кожним з них окремо.