Як приготувати пахлаву в домашніх умовах – 7 рецептів

Традиційний турецький рецепт

Рецепт турецької пахлави, яка улюблена ласунами по всьому світу, передбачає наявність:

  • півлітра холодної води;
  • 700 р борошна;
  • яйця;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 200 г картопляного крохмалю;
  • 400 г масла вершкового;
  • такої ж кількості очищених горіхів;
  • 400 г цукру (для начинки – 100 г);
  • 50 г меду;
  • щіпки солі.

Алгоритм дій:

  • Горіхові ядра подрібнюються невеликими шматочками.
  • На 250 мл води з додаванням борошна, яйця, олії і дрібки солі замішують тісто, яке накривається харчовою плівкою.
  • Через 1 годину отримана маса ділиться на 12 частин, кожна з яких обсипається крохмалем і розкочується в тонкі пласти.
  • Кожен шар повторно рясно присипається крохмалем, після чого з усіх них збирається стопка, яка ретельно розкочується.
  • Далі в прямокутну форму викладаються три пласта тіста, вирізані за розмірами ємності.
  • Кожен шар обов’язково промащується топленим маслом, покривається половиною горіхів і присипається цукром.
  • Потім знову викладаються чотири шари тіста, промазанных маслом, і начинка з горіхів з цукром.
  • Виріб, в якому останнім повинен бути борошняний пласт, ділиться на порції і відправляється в гарячу духовку (180 °C) на 45 хвилин.
  • У фіналі тепле ласощі заливається сиропом, підготовленому на плиті з решти води, цукру і меду.

На замітку! Розкочування пластів в стопці економить час, але якщо є побоювання, що вони злипнуться, то можна проводити маніпуляції з кожним з них окремо.

Дивіться також:  Бісквіт на згущеному молоці – 7 рецептів, як приготувати пишний і смачний бісквіт по-домашньому