Як приготувати бакинську пахлаву
Традиційно бакинська варіація пахлави готується на основі дріжджового тіста. Для виконання рецепта його знадобиться близько 800 р.
Також під руками повинні бути:
- 500 г горіхів;
- 450 г цукру;
- пакетик кориці;
- 200 г меду;
- стільки ж вершкового масла;
- яйце.
Спосіб виконання:
- Горіхи разом з цукром і корицею пропускаються через м’ясорубку.
- Масло розтоплюється.
- Тісто ділиться для двох форм на 2 частини, кожна з яких, в свою чергу, поділяється на 12 колобків (2 кульки повинні бути великих розмірів).
- З колобків розкочуються тонкі пласти, які збираються у формах наступним чином: більший пласт, прошарок, тонкий прошарок, тонкий і так далі, поки начинка і тісто не закінчаться.
- Верхній шар змащується яйцем, після чого пахлава надрізається і відправляється в духовку на 20 хвилин. По закінченні цього часу десерт заливається топленим маслом.
- Ласощі випікається ще 40 хвилин і покривається рівномірно медової заливкою.
Бакинська пахлава не потребує тривалої просоченні і вже після остигання може подаватися до чаю.
Якщо з’явилося бажання вразити домочадців або гостей своїми вміннями в приготуванні десертів, улюблена всіма пахлава медова стане чудовим вибором.