Як приготувати пахлаву в домашніх умовах – 7 рецептів

Як приготувати бакинську пахлаву

Традиційно бакинська варіація пахлави готується на основі дріжджового тіста. Для виконання рецепта його знадобиться близько 800 р.

Також під руками повинні бути:

  • 500 г горіхів;
  • 450 г цукру;
  • пакетик кориці;
  • 200 г меду;
  • стільки ж вершкового масла;
  • яйце.

Спосіб виконання:

  • Горіхи разом з цукром і корицею пропускаються через м’ясорубку.
  • Масло розтоплюється.
  • Тісто ділиться для двох форм на 2 частини, кожна з яких, в свою чергу, поділяється на 12 колобків (2 кульки повинні бути великих розмірів).
  • З колобків розкочуються тонкі пласти, які збираються у формах наступним чином: більший пласт, прошарок, тонкий прошарок, тонкий і так далі, поки начинка і тісто не закінчаться.
  • Верхній шар змащується яйцем, після чого пахлава надрізається і відправляється в духовку на 20 хвилин. По закінченні цього часу десерт заливається топленим маслом.
  • Ласощі випікається ще 40 хвилин і покривається рівномірно медової заливкою.

Бакинська пахлава не потребує тривалої просоченні і вже після остигання може подаватися до чаю.

Якщо з’явилося бажання вразити домочадців або гостей своїми вміннями в приготуванні десертів, улюблена всіма пахлава медова стане чудовим вибором.

Дивіться також:  20 простих рецептів шарлотки – готуємо в домашніх умовах