Як приготувати шампіньйони швидко і смачно – 12 рецептів

Гриби, тушковані зі сметаною

Заздалегідь підготуйте на півкіло свіжих печериць:

  • половинку головки цибулі;
  • 100 – 150 р сметани пожирніше;
  • масло пісне і невеликий брусочок вершкового;
  • сіль і мікс приправ для грибних страв.

Приготування:

  • Гриби очистити, вимити і нарізати пластинками.
  • Очищену цибулю порізати кубиками.
  • Змішати олії двох видів на глибокій чавунній сковорідці. Коли вийшла суміш добре розігріється, викласти в неї цибулю з грибами.
  • Засипати сіль і спеції і готувати масу до тих пір, поки з сковорідки випарується вся зайва рідина, а інгредієнти зарум’яняться.
  • Додати сметану. Тушкувати страву при частому помішуванні 10 – 12 хвилин. Кількість підливи до кінця приготування повинне зменшитися приблизно в 2 рази.

Готові обсмажені гриби зі сметаною потримати під кришкою кілька хвилин, щоб вони встигли добре просочитися соусом. Подати з коханим сухим гарніром.

Дивіться також:  Суп з нуту – 7 простих і смачних рецептів