Гриби, тушковані зі сметаною
Заздалегідь підготуйте на півкіло свіжих печериць:
- половинку головки цибулі;
- 100 – 150 р сметани пожирніше;
- масло пісне і невеликий брусочок вершкового;
- сіль і мікс приправ для грибних страв.
Приготування:
- Гриби очистити, вимити і нарізати пластинками.
- Очищену цибулю порізати кубиками.
- Змішати олії двох видів на глибокій чавунній сковорідці. Коли вийшла суміш добре розігріється, викласти в неї цибулю з грибами.
- Засипати сіль і спеції і готувати масу до тих пір, поки з сковорідки випарується вся зайва рідина, а інгредієнти зарум’яняться.
- Додати сметану. Тушкувати страву при частому помішуванні 10 – 12 хвилин. Кількість підливи до кінця приготування повинне зменшитися приблизно в 2 рази.
Готові обсмажені гриби зі сметаною потримати під кришкою кілька хвилин, щоб вони встигли добре просочитися соусом. Подати з коханим сухим гарніром.