Як приготувати шоколадну глазур – 10 смачних рецептів

Смачна глазур для кексу

Шикарна глазур, підходяща для заливки кексу, готується з темного шоколаду з додаванням меду. Запашний інгредієнт надає ласощів неповторний аромат і робить заливку гладкою, міцною, блискучою.

Необхідні компоненти:

  • шоколад темний – 140 г;
  • мед – 50 г;
  • молоко (жирна) – 80 мл;
  • пудра з цукру – 65 г

Готуємо:

  • Розділити на маленькі шматочки шоколадку, помістити їх в чашку і розтопити над парою. Потім закинути масло (40г) і розчинити його в солодкої суміші.
  • Тепер влити молоко, перемішати і засипати пудру.
  • Прогрівати складу до однорідної консистенції.
  • Після чого прибрати з плити, покласти мед і інтенсивно збовтати суміш, щоб він повністю розчинився.

Готовою глазур’ю для кексу потрібно акуратно змастити випічку і декорувати її подрібненим мигдалем або кунжутним насінням. Бісквіт під шаром медового шоколаду надовго запам’ятатися своїм приголомшливим смаком і чудовим видом.

Дивіться також:  Заварний крем – класичний рецепт і 9 варіантів