Рецепт приготування з сиром
Необхідні продукти:
- 0,15 кг твердого сиру;
- кілограм картоплі;
- приправи на свій смак;
- половина склянки молока або вершків.
Процес приготування:
- Очищаємо картоплю, нарізаємо, заливаємо водою і доводимо до готовності протягом 20 хвилин на плиті, не забувши додати спеції.
- Зливаємо рідину, що залишилася, розминаємо будь-яким зручним способом, з’єднуємо з гарячим молоком і сиром, натертим на крупній тертці. Вимішуємо пюре до однорідного стану.
З молоком і маслом
Необхідні продукти:
- півтора кілограма картоплі;
- приправи за смаком;
- 100 грам вершкового масла;
- близько склянки молока.
Процес приготування:
- Готуємо картоплю для варіння: очищаємо, промиваємо та нарізаємо на шматки середнього розміру.
- Відправляємо отримані шматочки в підходящу ємність, повністю покриваємо їх водою (навіть трохи з запасом), додаємо сіль і інші приправи на свій смак.
- Готуємо близько 25 хвилин, щоб бульби стали м’якими. Потім видаляємо зайву рідину.
- Добре прогріваємо молоко і змішуємо з маслом, щоб воно розтопилося. Цю суміш вливаємо до вже підготовленої картоплі. Перемішуємо до однорідності і подаємо.