Як приготувати смачне картопляне пюре

Рецепт приготування з сиром

Необхідні продукти:

  • 0,15 кг твердого сиру;
  • кілограм картоплі;
  • приправи на свій смак;
  • половина склянки молока або вершків.

Процес приготування:

  • Очищаємо картоплю, нарізаємо, заливаємо водою і доводимо до готовності протягом 20 хвилин на плиті, не забувши додати спеції.
  • Зливаємо рідину, що залишилася, розминаємо будь-яким зручним способом, з’єднуємо з гарячим молоком і сиром, натертим на крупній тертці. Вимішуємо пюре до однорідного стану.

З молоком і маслом

Необхідні продукти:

  • півтора кілограма картоплі;
  • приправи за смаком;
  • 100 грам вершкового масла;
  • близько склянки молока.

Процес приготування:

  • Готуємо картоплю для варіння: очищаємо, промиваємо та нарізаємо на шматки середнього розміру.
  • Відправляємо отримані шматочки в підходящу ємність, повністю покриваємо їх водою (навіть трохи з запасом), додаємо сіль і інші приправи на свій смак.
  • Готуємо близько 25 хвилин, щоб бульби стали м’якими. Потім видаляємо зайву рідину.
  • Добре прогріваємо молоко і змішуємо з маслом, щоб воно розтопилося. Цю суміш вливаємо до вже підготовленої картоплі. Перемішуємо до однорідності і подаємо.
Дивіться також:  Що приготувати з фаршу? 18 рецептів з фаршу котлети, їжачки, макарони