Вівсяні млинці з гарбузом для дітей
Вівсяні пластівці часто поєднують з гарбузом при приготуванні каші, але можна використовувати ці складові і для створення оладок. Дітки від такої страви будуть в захваті, та й дорослі не залишаться байдужими.
Для роботи знадобиться:
- 120 г вівсяних пластівців, що не потребують варіння;
- 200 г гарбузової м’якоті;
- 0,2 л молока;
- 3 яйця;
- 0,3 кг борошна;
- цукор;
- сода;
- оцет 9% столовий;
- щіпка солі.
Порядок приготування:
- Підігріти 100 мл молока і залити вівсяні пластівці, щоб вони розбухнули.
- Очистити гарбуз, порізати м’якоть невеликими шматочками і збити у блендері, потроху додаючи молоко, що залишилося.
- Коли вівсяні пластівці охолонуть, з’єднати їх з гарбузом, вбити яйця, покласти сіль і цукор, після чого ретельно перемішати.
- Маленькими порціями ввести до складу борошно, поки тісто не придбає потрібну консистенцію, а потім обсмажити порції.
При подачі можна посипати оладки цукровою пудрою або кокосовою стружкою, покласти свіжі ягоди, а також полити десерт розтопленим шоколадом, медом, сиропом або згущеним молоком.
Домашні оладки — дуже сімейне блюдо, яке завжди радує всіх членів родини. Готуйте їх частіше з різними соусами і радуйте близьких!