Як приготувати жульєн в духовці? Готуємо з грибами і куркою

У кошичках з листкового тіста

Тепер час незвичайного рецепта, адже зараз ми не тільки готуємо жульєн з грибами і куркою. А зробимо ще і спеціальні кошики. Хрустке тісто – це дуже добре доповнення до готового блюда.

Інгредієнти:

  • листкове тісто (дріжджове) – 0,5 кг;
  • сіль, базилік і чорний перець – за смаком;
  • цибуля (ріпчаста) – 2-3 головки;
  • куряче філе – 0,5 кг;
  • твердий сир – 0,1 кг;
  • печериці – 0,2 кг;
  • сметана – 5 ст. ложок.

Приготування:

  • Заздалегідь дістаньте тісто, щоб воно розморозилося.
  • Куряче м’ясо наріжте соломкою.
  • Печериці наріжте скибочками.
  • Ріпчасту цибулю дрібно нарубаєте.
  • Сир твердих сортів натріть на великій тертці або наріжте тонкими пластинами.
  • Змастіть сковороду маслом. На розпеченій поверхні обсмажте курку.
  • Додайте гриби. Коли вони пустять сік, додайте цибулю.
  • Коли весь вміст сковороди просмажиться, можна додавати сіль, базилік і перець.
  • Додайте сметану. Поставте мінімальний вогонь і на ньому тушкуйте жульєн близько 10 хвилин.
  • Посипте обробну дошку борошном і розкачайте на ній тісто. Воно має бути дуже тонким.
  • Приготуйте маленькі формочки для запікання. Виріжте для них кружечки необхідного діаметра.
  • Змастіть форми маслом і покладіть всередину тісто.
  • Покладіть в кожну кошик сметанную суміш. Надсилайте жульєн в духову шафу на 15-20 хвилин.
  • Вийміть кошики з духовки і посипте їх сиром. Поставте їх випікатися ще на 5 хвилин.
  • Готові жульєни прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу. Приємного вам апетиту!
Дивіться також:  Ледачі біляші на кефірі з фаршем — 5 покрокових рецептів
Прокрутка до верху