У кошичках з листкового тіста
Тепер час незвичайного рецепта, адже зараз ми не тільки готуємо жульєн з грибами і куркою. А зробимо ще і спеціальні кошики. Хрустке тісто – це дуже добре доповнення до готового блюда.
Інгредієнти:
- листкове тісто (дріжджове) – 0,5 кг;
- сіль, базилік і чорний перець – за смаком;
- цибуля (ріпчаста) – 2-3 головки;
- куряче філе – 0,5 кг;
- твердий сир – 0,1 кг;
- печериці – 0,2 кг;
- сметана – 5 ст. ложок.
Приготування:
- Заздалегідь дістаньте тісто, щоб воно розморозилося.
- Куряче м’ясо наріжте соломкою.
- Печериці наріжте скибочками.
- Ріпчасту цибулю дрібно нарубаєте.
- Сир твердих сортів натріть на великій тертці або наріжте тонкими пластинами.
- Змастіть сковороду маслом. На розпеченій поверхні обсмажте курку.
- Додайте гриби. Коли вони пустять сік, додайте цибулю.
- Коли весь вміст сковороди просмажиться, можна додавати сіль, базилік і перець.
- Додайте сметану. Поставте мінімальний вогонь і на ньому тушкуйте жульєн близько 10 хвилин.
- Посипте обробну дошку борошном і розкачайте на ній тісто. Воно має бути дуже тонким.
- Приготуйте маленькі формочки для запікання. Виріжте для них кружечки необхідного діаметра.
- Змастіть форми маслом і покладіть всередину тісто.
- Покладіть в кожну кошик сметанную суміш. Надсилайте жульєн в духову шафу на 15-20 хвилин.
- Вийміть кошики з духовки і посипте їх сиром. Поставте їх випікатися ще на 5 хвилин.
- Готові жульєни прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу. Приємного вам апетиту!