Як приготувати горбушу – 10 смачних рецептів соковитої та мякої горбуші

Як приготувати горбушу, ми розповідаємо у нашій кулінарній добірці із десяти смачних рецептів соковитої та м’якої червоної риби з покроковими фотографіями. Така універсальна страва буде актуальною як для домашнього, так і святкового столу. Можна подавати із салатами, овочевими та іншими гарнірами.

Соковита та м’яка горбуша у фользі в духовці

Соковита та м’яка горбуша у фользі в духовці – це цікаве та неймовірно смачне частування для вашого домашнього столу або святкової вечері. Приготовлена ​​таким чином червона риба вийде неймовірно ніжною та м’якою. Доповнюйте овочевими закусками, гарнірами із круп.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Горбуша – 300 гр.
  • Сметана – 2 ч.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Лимонна кислота – 1 ч.л.
  • Морква – ½ шт.
  • Лимон – 3 скибочки
  • Кріп – за смаком
  • Чебрець – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – ​​1 ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати соковиту та м’яку горбушу? Викладаємо на робочий стіл усі потрібні продукти для приготування страви. Горбушу промиваємо та розбираємо на порційні шматочки.

Далі шматки червоної риби необхідно посипати сіллю, перцем та злегка полити лимонним соком.

У глибокій тарілці з’єднуємо сметану та гірчицю. Сюди ж додаємо сіль та перець.

Добре перемішуємо продукти до утворення однорідного соусу.

З шматочків фольги формуємо акуратний човник. У неї викладаємо рибні шматочки, кружечки моркви та часточки лимона.

Заливаємо усі ці продукти у фользі отриманим соусом.

Також частування доповнюємо гілкою кропу та чебрецю. Прибираємо в прогріту до 180 ° духову шафу. Достатньо запікати протягом 20 хвилин.

Соковита та м’яка горбуша у фользі в духовці готова. Ставте на стіл!

Соковита смажена горбуша з цибулею на сковороді

Соковита смажена горбуша з цибулею на сковороді порадує вас своїм напрочуд простим і швидким кулінарним процесом. За лічені хвилини ви отримаєте апетитну рибну страву, що відрізняється особливою ніжністю та м’якістю. Можна готувати до сімейного обіду чи вечері.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Спеції для риби – до смаку.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

  1. Для приготування страви нам знадобиться одна тушка горбуші. Її заздалегідь розморожуємо та промиваємо. Якщо потрібно, то очищаємо і обробляють на порційні шматки. Розмір шматків на ваш розсуд.
  2. Очищаємо цибулю і промиваємо під водою.
  3. Далі цибулю необхідно нарізати кубиками, надто дрібно різати необов’язково.
  4. Підготуємо улюблені спеції. Можна використовувати готову приправу для риби або взяти окремо приправу.
  5. Нагріваємо соняшникову олію в сковороді та занурюємо на неї наші рибні шматочки. Посипаємо їх спеціями та кубиками цибулі.
  6. Закриваємо частування кришкою та готуємо на помірному вогні 5 хвилин. Потім шматочки риби перевертаємо та готуємо ще 5 хвилин.
  7. Соковита смажена горбуша з цибулею на сковороді готова. Розкладайте рибну страву по тарілках та подавайте до столу!

Смачна горбуша у клярі на сковороді

Смачна горбуша в клярі на сковороді стане простим і швидким домашнім обідом або вечерею. Подавати апетитну рум’яну рибу можна з гарячими гарнірами, овочами або просто їсти з хлібом. Приготовлена ​​таким способом горбуша порадує соковитістю та привабливим золотавим відтінком.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Філе корейки – 0,8 кг.
  • Мука – 150 гр.
  • Пиво – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі потрібні продукти, вказані у списку, та викладаємо на робочий стіл. Розморожене та промите філе червоної риби ріжемо на порційні шматочки. Якщо на філе залишилися видимі кісточки, видаляємо їх, наприклад, за допомогою пінцету.
  2. Займемося замішуванням кляру для обсмажування: гранований стакан пива виливаємо в ємність, всипаємо сіль, мелений перець і борошно. Активно розмішуємо, щоб досягти максимальної однорідності тіста і розбити всі сухі грудочки. Отримуємо рідкий тягучий кляр.
  3. Підготовлені шматки апетитної червоної риби почергово вмочуємо в кляр.
  4. Відразу ж заготовки занурюємо на сковорідку з добре прогрітою олією.
  5. Підрум’янюємо горбушу в пивному клярі рівномірно з двох сторін до приємного золотистого відтінку. Важливо рибу не перетримати на плиті, інакше вона буде досить сухою.
  6. Обсмажені шматочки апетитної риби у клярі викладаємо на паперову серветку для видалення зайвого жиру.
  7. Смачна горбуша в клярі готова на сковороді. Скоріше спробуйте!
Дивіться також:  Манний пудинг – 6 рецептів

М’яка горбуша з сиром та помідорами в духовці.

М’яка горбуша з сиром і помідорами в духовці – це ситна, соковита і смачна гаряча закуска для вашого сімейного столу або святкової вечері. Приготовлена ​​таким чином червона риба виходить неймовірно ніжною, соковитою та привабливою. Доповнюйте вашими улюбленими гарнірами.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Горбуша – 350 гр.
  • Помідор – 100 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Вершки – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Перець білий мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Рибне філе ділимо на два порційні шматочки. Якщо використовуєте цілу рибу, попередньо розберіть її на філе.
  2. Якщо бачите кісточки, що залишилися, їх можна видалити пінцетом.
  3. Повністю підготовлені та позбавлені кісточок рибні шматочки посипаємо сіллю та спеціями за списком. Також ви можете використовувати свої улюблені спеції та трави.
  4. Промитий помідор обробляємо на кружечки.
  5. Вибираємо відповідну форму для запікання та викладаємо в неї нашу рибу у спеціях. Поливаємо шматочки горбуші сметаною.
  6. Також на рибу викладаємо кружечки помідорів та посипаємо їх сіллю.
  7. Овочевий шар також потрібно полити сметаною.
  8. Закриваємо все це тертим сиром і відправляємо в розігріту до 220° духовку на 15 хвилин.
  9. М’яка горбуша з сиром та помідорами в духовці готова. Розкладаємо апетитну рибу по сервіровочних тарілках і пробуйте!

Соковита горбуша з сиром, цибулею та майонезом у духовці

Соковита горбуша з сиром, цибулею та майонезом у духовці відрізняється цікавим ніжним смаком, привабливим виглядом та поживними властивостями. Така страва по-справжньому універсальна. Його можна подавати як до сімейного обіду з улюбленими гарнірами, так і до святкового столу.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Горбуша – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі потрібні продукти, які згадані у списку та викладаємо на робочий стіл.
  2. Горбушу розбираємо на порційні шматочки – стейки. Цибулину очищаємо від лушпиння і промиваємо.
  3. Форму для запікання рекомендується застелити фольгою. На цю фольгу викладаємо наші порційні скибочки підготовленої горбуші.
  4. Кожен шматочок риби необхідно обмазати сіллю та перцем. Також рибу посипаємо кубиками цибулі.
  5. Рибу з цибулею поливаємо майонезом.
  6. Закриваємо всі наші заготовки фольгою та відправляємо у розігріту до 200 ° духовку. Готуємо протягом 20 хвилин.
  7. У цей час пропускаємо через тертку твердий сир.
  8. Через 20 хвилин приготування посипаємо рибу тертим сиром. Верхню фольгу можна забирати. Запікаємо за тієї ж температури ще 10 хвилин.
  9. Соковита горбуша з сиром, цибулею та майонезом у духовці готова. Оцініть кулінарну ідею самостійно!

Смачна горбуша з цибулею та морквою на сковороді

Смачна горбуша з цибулею та морквою на сковороді – це просте у виконанні та неймовірно смачне частування для вашого столу. Така рибна страва з додаванням овочів, послужить яскравим обіднім рішенням або вечерею для рідних. Можна доповнити овочевими та іншими закусками.

Дивіться також:  Стрипси - 10 рецептів приготування у домашніх умовах

Час готування – 60 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Морква – 300 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Спеції – 2 щіпки.
  • Олія – ​​20 мл.

Процес приготування:

  1. Рибу розморожуємо, очищаємо та промиваємо під водою. Голову та хвіст видаляємо. Підготовлену тушку розуміємо на порційні стейки.
  2. Прогріваємо сковорідку та вливаємо сюди рослинну олію. На прогріту олію викладаємо шматочки риби, солимо їх і смажимо під кришкою протягом 10 хвилин при помірному нагріванні плити.
  3. У цей час очищаємо морквину та нарізаємо її брусочками.
  4. Бруски моркви відправляємо у сковороду до риби.
  5. Очищену цибулину обробляють на тонкі півкільця.
  6. Півкільця цибулі також відправляємо у сковороду з рибою. Гасимо все це під кришкою 30 хвилин. Після додаємо сіль та спеції. Кришку на цьому етапі прибираємо і готуємо страву ще 10-12 хвилин.
  7. Смачна горбуша з цибулею та морквою на сковороді готова. Оцінюйте!

Юшка з горбуші в домашніх умовах

Юшка з горбуші в домашніх умовах – це неймовірно смачна, ароматна та поживна гаряча страва для сімейного обіду. Крім того, такий рибний суп відрізняється корисними властивостями, оскільки містить достатню кількість омега-3. Подавайте із хлібом, свіжою зеленню та іншими улюбленими доповненнями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Голова горбуши – 2 шт.
  • Хвіст горбуші – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Вода – 1,5 л.
  • Крупа пшоняна – 50 гр.
  • Сіль – 10 гр.

Процес приготування:

  1. Вибираємо містку каструлю для варіння юшки. Викладаємо сюди добре промиті частини риби. Заливаємо водою та доповнюємо сіллю.
  2. Очищену цибулину ріжемо великі частини і також відправляємо в каструлю з рибними шматками.
  3. Крупно обробляють очищену морквину. Ці шматочки теж відправляємо у каструлю.
  4. Добре промиваємо пшоняну крупу і засипаємо її в заготівлю. Ставимо це на вогонь, доводимо до кипіння. Далі вогонь знижуємо та варимо 10 хвилин.
  5. У цей час очищаємо картоплю та ріжемо її кубиком. Занурюємо підготовлені овочі в наш суп і проварюємо 20 хвилин.
  6. Через 20 хвилин дістаємо з юшки рибні частини, остуджуємо їх та витягаємо м’ясо горбуші.
  7. Видобуте м’ясо розкладаємо по порційним тарілкам і заливаємо нашим супом.
  8. Юшка з горбуші в домашніх умовах готова. Подавайте до столу!

Соковита і м’яка горбуша в сметані в духовці

Соковита та м’яка горбуша у сметані в духовці вражає цікавим ніжним смаком, привабливим виглядом та поживними властивостями. Така страва по-справжньому універсальна. Його можна подавати як до сімейного обіду з улюбленими гарнірами, так і до святкового столу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Вершки – 200 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі потрібні продукти, вказані у списку, та викладаємо на робочий стіл.
  2. Очищаємо морквину та натираємо її на тертці, використовуючи її велику сторону. Опускаємо морквяну стружку в сковорідку з олією і гасимо до повної м’якості.
  3. Розм’якшену терту моркву доповнюємо подрібненим часником, сіллю та сметаною, розмішуємо наш соус і гасимо близько 4 хвилин.
  4. Промиту очищену рибу знаємо на порційні шматочки. Рекомендується видалити хребет та всі кісточки.
  5. Вибираємо невелику містку форму для запікання. Її обмазуємо олією і сюди кладемо наші рибні шматочки шкірою вниз. Солимо і посипаємо меленим перцем.
  6. Обмазуємо шматки горбуші нашим сметанним соусом.
  7. Закриваємо це все тертим сиром.
  8. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 ° духовку. Достатній час для запікання риби – 30 хвилин.
  9. Соковита та м’яка горбуша у сметані в духовці готова. Оцініть кулінарне рішення!
Дивіться також:  Домашня шаурма з куркою в лаваші – 3 рецепта

Горбуша з картоплею у духовці

Горбуша з картоплею в духовці – це апетитна та неймовірно смачна страва для вашої сімейної вечері або святкового столу. Крім того, таке рибне частування не вимагатиме додаткового гарніру, що помітно заощадить час. Ви отримаєте соковиті шматочки горбуші разом з ніжною запеченою картоплею.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців – до смаку.

Процес приготування:

  1. Очищену та промиту горбушу розбираємо на порційні шматки. Можна нарізати її стейками рівної товщини.
  2. Викладаємо рибні шматки в глибоку містку ємність. Доповнюємо сіллю, сумішшю перців та майонезом.
  3. Сюди ж продавлюємо через прес часник. Якщо немає спеціального преса, використовуйте ніж чи дрібну тертку.
  4. Розмішуємо рибу з майонезом та спеціями, залишаємо для маринування. Якщо маєте час, то залиште на одну-дві години.
  5. У цей час знімаємо шкірку з картоплі, обдаємо овоч під водою і ріжемо товстими кружальцями. Їх опускаємо в окріп буквально на 5 хвилин.
  6. У форму для запікання викладаємо мариновану рибу та рівномірно розподіляємо по заготівлі кружечки картоплі.
  7. Засипаємо нашу заготівлю тертим сиром та додатково можна посипати меленим перцем.
  8. Ставимо рибну страву в розігріту до 180 ° духовку. Достатній час для запікання – 30 хв.
  9. Горбуша з картоплею у духовці готова. Можна приступати до сервірування столу!

Горбуша, запечена з овочами

Горбуша, запечена з овочами, – це цікаве та неймовірно смачне частування для вашого сімейного столу або святкової вечері. Приготовлена ​​таким чином червона риба вийде неймовірно ніжною, соковитою і тане в роті. Крім того, вона не вимагатиме приготування додаткового гарніру.

Час готування – 60 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Майонез – до смаку.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Олія соняшникова – до смаку.

Процес приготування:

  1. Розморожену, промиту та очищену горбушу розрізаємо на привабливі стейки рівної товщини. Оптимальна ширина рибних стейків – 2 сантиметри.
  2. Натираємо рибні шматочки сіллю, ароматними спеціями та оббризкуємо лимонним соком. Залишаємо для маринування.
  3. Очищену цибулину розбираємо на пір’я або тонкі півкільця.
  4. Морквину необхідно пропустити через тертку із великою стороною.
  5. Прогріваємо олію в сковорідці і опускаємо сюди цибулю. Смажимо його одну-дві хвилини.
  6. Приєднуємо до цибулі морквяну стружку і смажимо овочі ще дві-три хвилини. Наприкінці смаження злегка солимо.
  7. Почищену картоплю добре обдаємо водою і нарізаємо тонкими кружальцями.
  8. Форму для запікання рекомендується застелити фольгою та промазати олією.
  9. На підготовлену форму викладаємо наші промариновані рибні шматочки.
  10. Весь вільний простір у формі закриваємо картопляними кружальцями.
  11. Картоплю посипаємо сіллю і все це поливаємо майонезом.
  12. Також сюди викладаємо попередньо просмажену цибулю з морквою.
  13. Ще викладаємо частину картоплі та кружечки помідорів. Можна трохи посолити овочі.
  14. Для заливання з’єднуємо курячі яйця, сметану та сіль.
  15. Всі ці продукти добре розмішуємо віночком.
  16. Сюди ж викладаємо тертий сир та подрібнений часник.
  17. Акуратно розмішуємо наш соус.
  18. Заливаємо заготівлю з рибою та овочами отриманим соусом.
  19. Прикриваємо все це фольгою і забираємо в розігріту до 200 ° в духовку. Достатній час запікання – 30 хв. Після готовності фольгу прибираємо та посипаємо все це ароматним кропом.
  20. Горбуша, запечена з овочами, готова. Перекладайте соковите та ароматне блюдо на тарілки!
Прокрутка до верху