Як спекти манник — класичний рецепт
Класичний манник готується на молочних і кисломолочних продуктах. Ідеально використовувати домашнє молоко з високою жирністю, тоді пиріг вийде пишним, пружним і дуже ніжним.
Візьміть:
- по одній склянці – манки, молока, цукру та борошна;
- 3 свіжих курячих яйця (теж краще від домашньої курочки);
- масло високої жирності(або маргарин) – 1/3 пачки;
- 11 р магазинного розпушувача;
- щепоточка солі (приблизно 3 г).
В манну крупу влийте склянку теплого молока, перемішайте і залиште на столі. Це робиться для того,щоб каша розбухла і добре пропеклась, а випічка вийшла м’якою і однорідною. За цей час підготуйте суміш яєць і масла. Яйця розбийте в каструльку, посоліть і збийте з цукровим піском за допомогою заглибного міксера або звичайного віночка. Потім додайте трохи розтоплене вершкове масло (можна замінити маргарином столовим). З’єднайте набряклу крупу і рідку суміш, вмішайте просіяне борошно, не забудьте про розпушувач. Тісто помістіть в жароміцний посуд, яку попередньо промажте всередині жиром, щоб нічого не прилипло. Випікати виріб рекомендується приблизно годину або трохи довше, при температурі 180 градусів, на середньому рівні духовки.
Доповніть страву за смаком, полити згущеним молоком, глазур’ю, варенням або прикрасьте фруктами. У такому вигляді традиційний манник перетвориться на справжній святковий тортик «на швидку руку».