Як спекти манник – 10 рецептів

Манник на сметані

Сметана у складі тесту – це гарантія того, що пиріг вийде більш пухким і розсипчастим. Манник, приготований зі сметаною, не тільки ідеально підійде для другого сніданку або на полуденок, але і не засохне на наступний день.

Інгредієнти:

  • манка і цукор – по 1 склянці;
  • густа сметана (не менше 20% жирності) – 200 г;
  • борошно пшеничне – півтори склянки;
  • курячі яйця – 2 – 3 шт. (залежно від розміру);
  • харчова сода, гашене оцтом – 1 десертна лож.

Перемішайте крупу зі сметаною, залиште набухати на півгодинки. Розітріть яйця з цукровим піском, всипте десертну ложечку харчової соди і стакан (або трохи більше) просіяного пшеничного борошна. Підготуйте форму – якщо ви користуєтеся глибоким листом з металу, то змастіть боковинки і дно жиром, а зверху притрусіть борошном, або просто застеліть всю поверхню промасленим пергаментом. Вилийте тісто, текстура якого повинна бути як домашня сметанка, трохи розрівняйте і поставте в гарячу піч. Час і температурний режим незмінний – 40 хвилин при 180 – 190 градусах. Якщо хочете приготувати бісквіт з карамельною скоринкою, то покрийте поверхню тіста перед запіканням цукровим піском. При високій температурі він розплавиться і перетвориться в апетитний хрусткий шар.

Дивіться також:  Торт на весілля – 8 красивих і оригінальних рецептів
Прокрутка до верху