Манник на сметані
Сметана у складі тесту – це гарантія того, що пиріг вийде більш пухким і розсипчастим. Манник, приготований зі сметаною, не тільки ідеально підійде для другого сніданку або на полуденок, але і не засохне на наступний день.
Інгредієнти:
- манка і цукор – по 1 склянці;
- густа сметана (не менше 20% жирності) – 200 г;
- борошно пшеничне – півтори склянки;
- курячі яйця – 2 – 3 шт. (залежно від розміру);
- харчова сода, гашене оцтом – 1 десертна лож.
Перемішайте крупу зі сметаною, залиште набухати на півгодинки. Розітріть яйця з цукровим піском, всипте десертну ложечку харчової соди і стакан (або трохи більше) просіяного пшеничного борошна. Підготуйте форму – якщо ви користуєтеся глибоким листом з металу, то змастіть боковинки і дно жиром, а зверху притрусіть борошном, або просто застеліть всю поверхню промасленим пергаментом. Вилийте тісто, текстура якого повинна бути як домашня сметанка, трохи розрівняйте і поставте в гарячу піч. Час і температурний режим незмінний – 40 хвилин при 180 – 190 градусах. Якщо хочете приготувати бісквіт з карамельною скоринкою, то покрийте поверхню тіста перед запіканням цукровим піском. При високій температурі він розплавиться і перетвориться в апетитний хрусткий шар.