Готуємо кашу в духовці з пшеничної крупи
Зробити цю кашу в духовці можна тільки в горщику, а ось на молоці або воді — вибирайте на свій розсуд.
Необхідні продукти:
- солі і цукру за бажанням;
- один стакан крупи;
- масла вершкового близько 25 грам;
- дві склянки води.
Процес приготування страви:
- Промийте крупу, бажано зробити це три рази, щоб вода була майже чиста. Розподіліть її по горщикам.
- Залийте водою, щоб вона приблизно в два рази прикривала вміст, але не була до самих кроїв ємності. Додайте будь-які вибрані спеції.
- Прикривати горщики не потрібно. Поставте їх у духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин — за цей час вміст має закипіти. Як тільки це відбудеться, можна знизити нагрівання до 150 градусів і потримати кашу ще 10 хвилин.
Якщо маса вийшла неповноцінній — доливаємо ще води і готуємо далі. Готову страву, коли трохи охолоне, можна їсти, приправивши маслом.