Як варити пшеничну кашу? 7 смачних рецептів

Готуємо кашу в духовці з пшеничної крупи

Зробити цю кашу в духовці можна тільки в горщику, а ось на молоці або воді — вибирайте на свій розсуд.

Необхідні продукти:

  • солі і цукру за бажанням;
  • один стакан крупи;
  • масла вершкового близько 25 грам;
  • дві склянки води.

Процес приготування страви:

  • Промийте крупу, бажано зробити це три рази, щоб вода була майже чиста. Розподіліть її по горщикам.
  • Залийте водою, щоб вона приблизно в два рази прикривала вміст, але не була до самих кроїв ємності. Додайте будь-які вибрані спеції.
  • Прикривати горщики не потрібно. Поставте їх у духовку, розігріту до 200 градусів на 20 хвилин — за цей час вміст має закипіти. Як тільки це відбудеться, можна знизити нагрівання до 150 градусів і потримати кашу ще 10 хвилин.

Якщо маса вийшла неповноцінній — доливаємо ще води і готуємо далі. Готову страву, коли трохи охолоне, можна їсти, приправивши маслом.

Дивіться також:  Фрикадельки в сметанному соусі – 8 смачних рецептів
Прокрутка до верху