Простий рецепт в казані на плиті
Щоб уникнути запаху диму і максимально спростити процес, застосовується доступний метод приготування – з допомогою казана. Це можна робити на будь-якій плиті: газової, електричної, дров’яної. Якщо є можливість приготувати делікатес у вуличних умовах, підійде будь-яке джерело відкритого вогню: мангал або просто багаття.
Зробити копчене сало в казані нескладно:
- розподілити на дні тирсу шаром 1-2 см (залежно від обсягу);
- викласти фольгу, сформувавши «бортики»;
- поставити зверху ґрати круглої форми;
- викласти сало на решітку;
- закрити кришку, додатково її загерметизувати;
- тримати на великому вогні 15-20 хвилин;
- довести на невеликому вогні до готовності протягом 30-40 хвилин.
Для герметизації кришку обмотують фольгою або замазують щілини прісним тестом з борошна і води.