Як закоптити сало – 7 рецептів, як зробити копчене сало в домашніх умовах

Простий рецепт в казані на плиті

Щоб уникнути запаху диму і максимально спростити процес, застосовується доступний метод приготування – з допомогою казана. Це можна робити на будь-якій плиті: газової, електричної, дров’яної. Якщо є можливість приготувати делікатес у вуличних умовах, підійде будь-яке джерело відкритого вогню: мангал або просто багаття.

Зробити копчене сало в казані нескладно:

  • розподілити на дні тирсу шаром 1-2 см (залежно від обсягу);
  • викласти фольгу, сформувавши «бортики»;
  • поставити зверху ґрати круглої форми;
  • викласти сало на решітку;
  • закрити кришку, додатково її загерметизувати;
  • тримати на великому вогні 15-20 хвилин;
  • довести на невеликому вогні до готовності протягом 30-40 хвилин.

Для герметизації кришку обмотують фольгою або замазують щілини прісним тестом з борошна і води.

Дивіться також:  Тісто для хачапурі – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху