Як зробити мармелад в домашніх умовах – 6 рецептів

З агар-агару

З фруктових і ягідних соків можна приготувати смачний мармелад на агар-агарі. В якості основи можна використовувати і пакетований сік з магазину, але від продукту, виготовленого власноруч, буде набагато більше користі.

Не обов’язково використовувати тільки один вид соку, можна поєднувати різні смаки, наприклад, яблуко і апельсин, червону смородину та малину або, як в даному випадку, апельсин і вишню.

Список необхідних інгредієнтів:

  • 50 мл апельсинового соку;
  • 7 г агар-агару;
  • 350 мл вишневого соку;
  • 100 г цукру;
  • 2 – 3 г ваніліну.

Як приготувати мармелад на агар-агарі:

  • Заздалегідь (мінімум за півгодини) залити агар-агар соком з апельсинів.
  • Вишневий сік разом з цукром довести до кипіння. У киплячу основу влити розведений в іншому вигляді соку агар-агар.
  • Варити мармелад 4 – 5 хвилин, не допускаючи збільшення температури рідини вище 120 градусів. Інакше агар-агар втратить свої желюючий властивості.
  • Прямокутну скляну форму вистелити харчовою плівкою і залити в неї трохи остиглий (до 50 – 60 градусів) мармелад. Висота шару повинна бути не більше 2 див.
  • Залишити застигати мармелад при кімнатній температурі, а потім нарізати на окремі цукерки. Перед подачею їх можна обваляти в цукрі.
Дивіться також:  Печені яблука в духовці – 7 рецептів
Прокрутка до верху