З агар-агару
З фруктових і ягідних соків можна приготувати смачний мармелад на агар-агарі. В якості основи можна використовувати і пакетований сік з магазину, але від продукту, виготовленого власноруч, буде набагато більше користі.
Не обов’язково використовувати тільки один вид соку, можна поєднувати різні смаки, наприклад, яблуко і апельсин, червону смородину та малину або, як в даному випадку, апельсин і вишню.
Список необхідних інгредієнтів:
- 50 мл апельсинового соку;
- 7 г агар-агару;
- 350 мл вишневого соку;
- 100 г цукру;
- 2 – 3 г ваніліну.
Як приготувати мармелад на агар-агарі:
- Заздалегідь (мінімум за півгодини) залити агар-агар соком з апельсинів.
- Вишневий сік разом з цукром довести до кипіння. У киплячу основу влити розведений в іншому вигляді соку агар-агар.
- Варити мармелад 4 – 5 хвилин, не допускаючи збільшення температури рідини вище 120 градусів. Інакше агар-агар втратить свої желюючий властивості.
- Прямокутну скляну форму вистелити харчовою плівкою і залити в неї трохи остиглий (до 50 – 60 градусів) мармелад. Висота шару повинна бути не більше 2 див.
- Залишити застигати мармелад при кімнатній температурі, а потім нарізати на окремі цукерки. Перед подачею їх можна обваляти в цукрі.