Як зробити мармелад в домашніх умовах – 6 рецептів

Домашній жувальний мармелад

В магазинний жувальний мармелад входить вода, желатин, цукор, глюкозний сироп, сорбіт, ароматизатори та барвники. В домашніх умовах можна приготувати більш корисну версію цього ласощі, взявши за основу фруктовий сік і виключивши ароматизатор і барвники. Сорбіт легко замінимо цукром, адже по суті, це той же підсолоджувач.

Складу мармеладу для домашнього приготування буде таким:

  • 70 г желатину;
  • 150 мл фруктового соку;
  • 240 г цукру;
  • 235 р глюкозного сиропу;
  • 5 г лимонної кислоти.

Хід роботи:

  • Желатин залити соком і дати йому достатньо часу, щоб набрякнути. Потім розтопити складу до рідкого стану на паровій бані.
  • Окремо з’єднати глюкозний сироп і цукор. Цю суміш прогріти на помірному вогні до розчинення всіх солодких кристалів.
  • Акуратно з’єднати обидві гарячі маси, додати лимонну кислоту і дочекатися застигання жувального мармеладу, розлив його по формах.
Дивіться також:  Рулет до чаю − 7 швидких і смачних рецептів
Прокрутка до верху