Домашній жувальний мармелад
В магазинний жувальний мармелад входить вода, желатин, цукор, глюкозний сироп, сорбіт, ароматизатори та барвники. В домашніх умовах можна приготувати більш корисну версію цього ласощі, взявши за основу фруктовий сік і виключивши ароматизатор і барвники. Сорбіт легко замінимо цукром, адже по суті, це той же підсолоджувач.
Складу мармеладу для домашнього приготування буде таким:
- 70 г желатину;
- 150 мл фруктового соку;
- 240 г цукру;
- 235 р глюкозного сиропу;
- 5 г лимонної кислоти.
Хід роботи:
- Желатин залити соком і дати йому достатньо часу, щоб набрякнути. Потім розтопити складу до рідкого стану на паровій бані.
- Окремо з’єднати глюкозний сироп і цукор. Цю суміш прогріти на помірному вогні до розчинення всіх солодких кристалів.
- Акуратно з’єднати обидві гарячі маси, додати лимонну кислоту і дочекатися застигання жувального мармеладу, розлив його по формах.